Sociaal ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Sociaal (Verantwoord) Ondernemen kan op verschillende manieren ingezet worden. Wij zien het, als facilitair ondernemershuis waarin de mens centraal staat, als onze taak om het goede voorbeeld te geven. Dit doen we op verschillende manieren. Zo werken wij samen met partners die MVO hoog in het vaandel hebben staan en houden we bij onze inkoop rekening met duurzame producten en diensten.

Ons sociale hart laten wij spreken door het sponsoren van diverse goede doelen en door samen te werken met inclusief ondernemers. Bij inclusief ondernemen geven werkgevers mensen met een arbeidsbeperking óf een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans in hun organisatie via een baan of werkervaringsplek. Wij stellen hiervoor ieder jaar een gedeelte van onze winst beschikbaar.

Samenwerking Stichting Lots & Dots

Onlangs is ArrangeGroup een mooie samenwerking aangegaan met Stichting Lots & Dots. Deze stichting is opgericht door collega Simone van der Neut en maakt hippe handgemaakte baby- en kinderkleding in samenwerking met oudere dames. De opbrengst komt ten goede aan uitjes voor ouderen in verzorgingstehuizen. Met de samenwerking draagt ArrangeGroup op die manier bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Lees hier alles over Stichting Lots & Dots. 

Lots & Dots

Lucky Day bij ArrangeGroup

Om meer inhoud te geven aan sociaal ondernemen is ArrangeGroup in 2020 gestart met de Lucky Day. De Lucky Day houdt in dat elke Arranger één dag per jaar mag inzetten om iets goeds te doen voor anderen. Denk hierbij aan de inzet voor een goed doel, vrijwilligerswerk of aandacht geven aan mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Het doel? Het delen van geluk! Wij geloven dat wij met de Lucky Day een grote impact kunnen maken. Dat iemand vanuit een intrinsieke motivatie en het ervaren van geluk een groot positief effect kan bereiken. Iets wat klein, oprecht en bij jezelf begint kan en zal groots uitpakken. 

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

ArrangeGroup komt in actie voor Stichting Ambulance Wens!

Samen met onze collega’s zetten wij ons in voor Stichting Ambulance Wens, een stichting die de laatste wens van terminale patiënten in vervulling laat gaan. Met het vervullen van deze laatste wens kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Wij zijn trots dat wij met alle Arrangers bijdragen aan een beetje geluk in deze moeilijke periode.

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

We Arrange A Helping Hand

Door de huidige coronacrisis zijn er een hoop organisaties en initiatieven die extra hulp goed kunnen gebruiken. ArrangeGroup steekt dan ook graag de handen uit de mouwen. Zie hier wat onze Arrangers doen om bij te dragen aan de huidige coronacrisis. 

Tegengaan eenzaamheid
Angelique van Roosmaelen bracht afgelopen week goodiebags van Oma’s Soep rond bij ouderen. Oma’s Soep is een initiatief dat voedselverspilling en eenzaamheid in Nederland tegengaat. Een geweldig initiatief waar wij graag aan bijdragen!

Ipad instructies 
Iris Nijboer zet zich momentel in als vrijwilliger bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis door Ipad instructies te geven aan familieleden. Zo zodat kunnen zij videobellen met de patiënten. Een mooie bijdrage waar wij trots op zijn!

Brieven schrijven 
Gerlinde Boom heeft afgelopen weken brieven geschreven naar ouderen via Schrijfmaatje, een tak van het Ouderenfonds. Op deze manier draagt zij bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen in deze tijd.

Boodschappen rondbrengen
Collega’s Kris Broekhof en Bente Lendering brachten onlangs boodschappen rond voor het Voedselloket Almere. Een prachtige manier om mensen een hart onder de riem te steken in deze tijd. 

Wil je meer weten over Sociaal Ondernemen binnen ArrangeGroup? Neem dan gerust contact met ons op.

neem contact op