Sociaal ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Sociaal (Verantwoord) Ondernemen kan op verschillende manieren ingezet worden. Wij zien het, als facilitair ondernemershuis waarin de mens centraal staat, als onze taak om het goede voorbeeld te geven. Dit doen we op verschillende manieren. Zo werken wij samen met partners die MVO hoog in het vaandel hebben staan en houden we bij onze inkoop rekening met duurzame producten en diensten.

Ons sociale hart laten wij spreken door het sponsoren van diverse goede doelen en door samen te werken met inclusief ondernemers. Bij inclusief ondernemen geven werkgevers mensen met een arbeidsbeperking óf een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans in hun organisatie via een baan of werkervaringsplek. Wij stellen hiervoor ieder jaar een gedeelte van onze winst beschikbaar.

logo van bart de graaff foundation

Samenwerking met de Bart de Graaff Foundation

ArrangeGroup levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland en vindt duurzame relaties belangrijk. Wij vinden het belangrijk om hierin samen te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vanaf 2018 werken wij samen met de Bart de Graaff Foundation. Zij helpen Bikkels – jonge mensen met een lichamelijke beperking – bij het opzetten van hun eigen bedrijf.

ArrangeGroup is mentorbedrijf

ArrangeGroup is mentorbedrijf via de Bart de Graaff Foundation en helpt bikkel Willemijn Kloosterman bij het opzetten van haar onderneming TipanTekst.nl.  Willemijn wordt begeleid door Angelique van der Wal, Manager Marketing & Communicatie bij ArrangeGroup, bij het waarmaken van Willemijns droom: de kloof tussen mensen met een beperking en het bedrijfsleven verkleinen. Daarnaast heeft Willemijn een passie: schrijven!

Opnames JZHMH

In het NPO3 programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’ (klik hier voor uitzending gemist) is er aandacht voor de Bart de Graaff Foundation. In deze uitzending vertelt Willemijn meer over haar leven met een beperking en Angelique meer over het mentorschap van ArrangeGroup.

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

Wil je meer weten over Sociaal Ondernemen binnen ArrangeGroup? Neem dan contact op met Angelique van der Wal, manager Business Support.

Willemijn aan het woord…

Willemijn schrijft hieronder regelmatig over hoe haar droom werkelijkheid wordt. Ze zal ons inspireren, onze ogen openen en laten zien dat mensen met een beperking ongekende mogelijkheden hebben!

Willemijn met laptop

Hoe ik een Bikkel werd…

Een Bikkel was ik natuurlijk al vanaf mijn geboorte. Want je bent een Bikkel of je bent het niet! Waar ik nu op doel is: hoe werd ik een Bikkel van de Bart de Graaff Foundation.

Willemijn en Angelique lachen samen

De klik met ArrangeGroup…

De samenwerking met mijn coach Angelique van der Wal is erg fijn. Zij is Manager Marketing & Communicatie bij ArrangeGroup en we kunnen veel van elkaar leren.

Willemijn met laptop

Yes! I did it!

Ik heb het gedaan! De teksten voor mijn ondernemingsplan zijn af. Graag deel ik met jullie een klein deel van mijn plan. En wat is er mooier om te delen, dan mijn eigen motivatie?

Willemijn achter laptop

Tijd voor een Pit Stop!

Vrijdag 17 mei: het Pit-Stop Event van Dutch Leaders. Tijdens het onderdeel, People Stories, pitch ik mijn bedrijf. Spannend, maar ook een leuke uitdaging.

Willemijn achter laptop

Believe & Go for it!

Vandaag interview ik Arjan Elst, Directeur van ArrangeGroup. Arjan stond aan de wieg van dit bedrijf, dat inmiddels meer dan 260 medewerkers telt.

Willemijn achter laptop

Interview KPN

Dit keer interview ik Jurn van Veldhuijzen, Manager Sociaal Ondernemen bij KPN. Zij zijn in 2015 gestart met een leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Willemijn achter laptop

Kwaliteiten zien

Tipan is Klantexpert bij KPN en heeft een visuele beperking. In dit interview vertelt zijn teamleider Rim hoe het als werkgever is om iemand in dienst te hebben die blind is.

Willemijn achter laptop

Tijd voor een restyle… Help!

Het is tijd voor een restyle van TipanTekst! Na een uitgebreid kennismakingsgesprek zijn er nu twee mooie logo’s ontworpen met een bijpassende huisstijl. Nu moet ik nog kiezen…