Sociaal ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Sociaal (Verantwoord) Ondernemen kan op verschillende manieren ingezet worden. Wij zien het, als facilitair ondernemershuis waarin de mens centraal staat, als onze taak om het goede voorbeeld te geven. Dit doen we op verschillende manieren. Zo werken wij samen met partners die MVO hoog in het vaandel hebben staan en houden we bij onze inkoop rekening met duurzame producten en diensten.

Ons sociale hart laten wij spreken door het sponsoren van diverse goede doelen en door samen te werken met inclusief ondernemers. Bij inclusief ondernemen geven werkgevers mensen met een arbeidsbeperking óf een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans in hun organisatie via een baan of werkervaringsplek. Wij stellen hiervoor ieder jaar een gedeelte van onze winst beschikbaar.

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

Samenwerking met de Bart de Graaff Foundation

ArrangeGroup levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland en vindt duurzame relaties belangrijk. Wij vinden het belangrijk om hierin samen te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf 2018 werken wij samen met de Bart de Graaff Foundation. Zij helpen Bikkels – jonge mensen met een lichamelijke beperking – bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Via de Bart de Graaff Foundation is ArrangeGroup mentorbedrijf van Willemijn Kloosterman en helpen wij haar bij het opzetten van haar onderneming TipanTekst.nl. Willemijn heeft een grote passie voor schrijven! Haar blogs lees je hier.

Lucky Day bij ArrangeGroup

Om meer inhoud te geven aan sociaal ondernemen is ArrangeGroup in 2020 gestart met de Lucky Day. De Lucky Day houdt in dat elke Arranger één dag per jaar mag inzetten om iets goeds te doen voor anderen. Denk hierbij aan de inzet voor een goed doel, vrijwilligerswerk of aandacht geven aan mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Het doel? Het delen van geluk! Wij geloven dat wij met de Lucky Day een grote impact kunnen maken. Dat iemand vanuit een intrinsieke motivatie en het ervaren van geluk een groot positief effect kan bereiken. Iets wat klein, oprecht en bij jezelf begint kan en zal groots uitpakken. 

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

Wil je meer weten over Sociaal Ondernemen binnen ArrangeGroup? Neem dan contact op met Angelique van der Wal, Manager Business Support.