Sociaal ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Sociaal (Verantwoord) Ondernemen kan op verschillende manieren ingezet worden. Wij zien het, als facilitair ondernemershuis waarin de mens centraal staat, als onze taak om het goede voorbeeld te geven. Dit doen we op verschillende manieren. Zo werken wij samen met partners die MVO hoog in het vaandel hebben staan en houden we bij onze inkoop rekening met duurzame producten en diensten.

Ons sociale hart laten wij spreken door het sponsoren van diverse goede doelen en door samen te werken met inclusief ondernemers. Bij inclusief ondernemen geven werkgevers mensen met een arbeidsbeperking óf een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans in hun organisatie via een baan of werkervaringsplek. Wij stellen hiervoor ieder jaar een gedeelte van onze winst beschikbaar.

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

Samenwerking met de Bart de Graaff Foundation

ArrangeGroup levert een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland en vindt duurzame relaties belangrijk. Wij vinden het belangrijk om hierin samen te werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf 2018 werken wij samen met de Bart de Graaff Foundation. Zij helpen Bikkels – jonge mensen met een lichamelijke beperking – bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Via de Bart de Graaff Foundation is ArrangeGroup mentorbedrijf van Willemijn Kloosterman en helpen wij haar bij het opzetten van haar onderneming TipanTekst.nl. Willemijn heeft een grote passie voor schrijven! Haar blogs lees je hier.

Lucky Day bij ArrangeGroup

Om meer inhoud te geven aan sociaal ondernemen is ArrangeGroup in 2020 gestart met de Lucky Day. De Lucky Day houdt in dat elke Arranger één dag per jaar mag inzetten om iets goeds te doen voor anderen. Denk hierbij aan de inzet voor een goed doel, vrijwilligerswerk of aandacht geven aan mensen die een hart onder de riem kunnen gebruiken. Het doel? Het delen van geluk! Wij geloven dat wij met de Lucky Day een grote impact kunnen maken. Dat iemand vanuit een intrinsieke motivatie en het ervaren van geluk een groot positief effect kan bereiken. Iets wat klein, oprecht en bij jezelf begint kan en zal groots uitpakken. 

Willemijn achter computer en Angelique kijkt mee

We Arrange A Helping Hand

Door de huidige coronacrisis zijn er een hoop organisaties en initiatieven die extra hulp goed kunnen gebruiken. ArrangeGroup steekt dan ook graag de handen uit de mouwen. Zie hier wat onze Arrangers doen om bij te dragen aan de huidige coronacrisis. 

Tegengaan eenzaamheid
Angelique van Roosmaelen bracht afgelopen week goodiebags van Oma’s Soep rond bij ouderen. Oma’s Soep is een initiatief dat voedselverspilling en eenzaamheid in Nederland tegengaat. Een geweldig initiatief waar wij graag aan bijdragen!

Ipad instructies 
Iris Nijboer zet zich momentel in als vrijwilliger bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis door Ipad instructies te geven aan familieleden. Zo zodat kunnen zij videobellen met de patiënten. Een mooie bijdrage waar wij trots op zijn!

Brieven schrijven 
Gerlinde Boom heeft afgelopen weken brieven geschreven naar ouderen via Schrijfmaatje, een tak van het Ouderenfonds. Op deze manier draagt zij bij aan het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen in deze tijd.

Boodschappen rondbrengen
Collega’s Kris Broekhof en Bente Lendering brachten onlangs boodschappen rond voor het Voedselloket Almere. Een prachtige manier om mensen een hart onder de riem te steken in deze tijd. 

Wil je meer weten over Sociaal Ondernemen binnen ArrangeGroup? Neem dan contact op met Angelique van der Wal, Manager Business Support.

neem contact op