Vivian Meulenveld (medium)

Hoe ik een Bikkel van de Bart de Graaff Foundation werd

Geplaatst op: 4 maart 2019

Een Bikkel was ik natuurlijk al vanaf mijn geboorte. Want je bent een Bikkel of je bent het niet! Waar ik nu op doel is: hoe werd ik een Bikkel van de Bart de Graaff Foundation.

Van hobby naar werk

Vanaf het moment dat ik ontdekte dat letters woorden vormden, woorden zinnen en zinnen verhalen, was geschreven taal voor mij niet meer weg te denken. Al van jongs af aan had ik een grote passie voor taal. Ik schreef blogs, artikelen, verhalen en won er zelfs verschillende prijzen mee. Ik ontdekte dat ik door te schrijven veel mensen kon bereiken en dat maakte het schrijven nog intrigerender. Hoewel ik eerst vooral hobbymatig schreef, besloot ik dat ik van mijn passie mijn werk wilde maken.

Door naar de finale!

Het idee om een tekstbedrijf te starten was geboren. Ik meldde mij aan bij de Bart de Graaff Foundation. Deze foundation helpt Bikkels, jonge mensen met een lichamelijke beperking, bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Ik kreeg een mail dat mijn aanmeldformulier was binnengekomen en niet veel later hoorde ik dat ik door was naar de volgende ronde. Dit betekende, dat ik een mini-ondernemingsplan ging schrijven. In dit plan beschreef ik in het kort wat ik wilde doen, waarom ik dat wilde doen en wie mijn doelgroep is. En natuurlijk kon het financiële plan niet ontbreken. Toen ik heerlijk in de zon op La Palma lag, kwam het verlossende mailtje: jij bent door naar de finale!

De trein davert verder

Vrijdag 30 november stapte ik in de trein. Het was de finaledag van de Bart de Graaff Foundation. Wij, potentiële Bikkels, mochten ons idee gaan pitchen aan een jury. “Jij bent aan de beurt, Willemijn”. Ik liep mee naar een ruimte. Ik had eerlijk gezegd geen idee hoe de ruimte eruit zag. Even snel de ruimte scannen is voor mij wat lastig: ik ben volledig blind. Tijd om veel te vragen was er niet. De trein daverde verder.

Een mooie samenwerking

Mijn pitch begon: in vijf minuten mocht ik mijn droom vertellen aan het publiek. Mijn droom: teksten schrijven, redigeren en transcriberen waarin inclusie en participatie van mensen met een beperking centraal staan. Eén van de mensen die in het publiek zat, was Angelique van der Wal, Manager Marketing & Communicatie bij ArrangeGroup. Zij hoorde mijn droom en was direct enthousiast. Er is een mooie samenwerking ontstaan.

Benieuwd naar deze samenwerking? Lees dan het volgende artikel.

Lees hier alle verhalen van Willemijn