Vivian Meulenveld (medium)

De klik met Angelique van ArrangeGroup…

Geplaatst op: 19 maart 2019

Terwijl tijdens mijn pitch mijn hart in mijn keel bonsde, had Angelique in feite al haar keus gemaakt. De mentor-bedrijven hadden een mini-ondernemingsplan van alle potentiële Bikkels ontvangen en konden zich dus inlezen, voordat de pitchdag begon..

Een goede match

“Ik vond alle plannen mooi, maar jouw plan sprong er voor mij uit. Ik kan mijn kennis en expertise op het gebied van marketing en communicatie inzetten om je verder te helpen. En wat zeker niet onbelangrijk is: ik word er zelf ook blij van”, vertelt Angelique met enthousiaste stem. Ik was ook blij verrast, toen ik hoorde dat ArrangeGroup mij had uitgekozen. Ik denk dat ik veel van Angelique kan leren en dat ze mij goed kan verder helpen om TipanTekst op de kaart te zetten.

Ondernemingsplan

Op dit moment werken we aan het ondernemingsplan. Om even een idee te geven wat we daarin dan zoal bespreken, zet ik hier een aantal vragen op een rijtje:

  • Wat is je motivatie?
  • Wat is je missie en visie?
  • Wat is je doelgroep?
  • Waar ben je goed in en wat zijn minder sterke punten?
  • Hoe wil je je bedrijf promoten?

Dit zijn een aantal pittige en belangrijke vragen om over na te denken. Ik werk een deel van het ondernemingsplan thuis uit en vervolgens geeft Angelique hier feedback, of aanvullingen op. Dit verwerk ik dan weer in het plan. Het is even doorbijten, want ik houd zelf meer van de praktijk, maar het hoort er bij. Een goed begin is het halve werk, laten we maar zeggen.

Commitment

Bij de samenwerking is commitment van groot belang. We hebben ons er beiden aan gecommitteerd om TipanTekst in de markt te zetten en er een mooi bedrijf van te maken. Daarbij hebben we geen 9-tot-5-mentaliteit. Regelmatig hebben we in het weekend, of ’s avonds contact. Meestal mailen, of appen we elkaar. Vaak hebben we ook telefonisch contact. Eens per maand ga ik naar ArrangeGroup toe. Dan kunnen we face to face (leuke woordspeling) werken aan bijvoorbeeld het ondernemingsplan.

Eyeopeners

Ik was zelf wel benieuwd of de samenwerking voor Angelique anders is, omdat ik niets zie. “Jazeker”, antwoordt Angelique op deze vraag. “normaal gesproken zit je met z’n tweeën achter de computer en kijk je naar hetzelfde scherm. Nu kijk ik op het scherm en luister jij mee.” Laatst bespraken we samen de indeling van de sociaal ondernemen-pagina. De foto’s worden door mijn spraaksoftware niet voorgelezen of omschreven, maar je kunt dit wel regelen door er alt-teksten aan toe te voegen. “Dat is een echte eyeopener”, zei Angelique. Tja, dat ik nou juist de persoon was, die de eyeopeners gaf…

Grafisch vormgever

Volgende week ga ik in gesprek met de grafisch vormgever over mijn logo en huisstijl. Dat wordt een leuke uitdaging. Ben je benieuwd hoe dit zal gaan? Je leest er binnenkort meer over in één van mijn volgende blogs.

Lees hier alle verhalen van Willemijn