the facility lab

the facility lab

Sociaal ondernemen

Ons fundament

Al vanaf de start in het jaar 2000 was het bieden van kansen aan jong facilitair talent één van de belangrijkste aanleidingen en drijfveren van ArrangeGroup. Een kans op exponentiële ontwikkeling en groei. Tegelijkertijd de facilitaire klant en gebruikers dagelijks een geweldige omgeving en ervaring te geven. Hoe? Door ons te richten op de mens! De gebruiker èn onze medewerker.

Sociaal Ondernemen past niet alleen binnen onze bedrijfsvoering; het is ons fundament. Het is diep verankerd in ons ontstaan en onze overtuiging. Hierbij beperken we ons niet tot een materiële bijdrage, maar zien we het als een weloverwogen bedrijfsvoering die op lange termijn duurzaam rendeert. Of het nu gaat om het bijdragen aan een duurzame wereld, het creëren van ontwikkeling, het bieden van kansen aan talenten, aandacht voor de ander of alles wat er maar tussen zit.

Sociale ondernemers

Hierdoor noemen wij onszelf sociaal ondernemer. Wij willen vooral oplossingen vinden voor maatschappelijke problemen. Een verschil tussen een sociale onderneming of een ‘gewone’ onderneming is dat het financiële model anders is. Voor sociaal ondernemers is het niet het belangrijkste doel om aandeelhouders elk kwartaal te laten glimlachen, maar om de medewerker en de eindgebruiker van het product of dienst gelukkig maken.

Wat is sociaal ondernemen?

“Met Sociaal Ondernemen wordt het streven en handelen aangeduid van een organisatie die zich inzet voor het realiseren van maatschappelijke verbetering op een financieel duurzame wijze. Sociale Ondernemers genereren eigen inkomsten en zijn bereid risico’s te nemen om hun doelstellingen te realiseren.”

Sociaal rendement

Winst wordt gebruikt om herinvesteringen in de onderneming mogelijk te maken om uit te breiden of te innoveren en zo het product of de dienst te verbeteren. En om de investering terug te betalen. Sociaal investeerders zijn dan ook hoofdzakelijk geïnteresseerd in sociaal rendement. Zij denken in lange termijnen en stoppen het overgrote deel van de winst weer terug in de onderneming om verder te kunnen opschalen en zo meer mensen te kunnen helpen.

Ook al zou winst niet voorop staan, immers… ondernemen zonder winst is als een slot zonder sleutel. Een sterk commercieel karakter was toen en is nog steeds essentieel in ons succes. Juist ook voor het sociale karakter. Immers, een goed commercieel draaiende dienstverlener realiseert niet alleen gelukkige klanten en medewerkers maar als afgeleide daarvan, juist ook winst. En laat dat nu net zijn wat wij in grote mate terug stoppen in onze organisatie. Om te ontwikkelen, te groeien en ook te genieten. Daar stopt het niet. Wij kijken ook naar onze leveranciers en andere maatschappelijk stakeholders. Sociaal voor alle betrokkenen! Duurzaam ondernemend!

De mens maakt het verschil

ArrangeGroup gelooft dat ieder mens, ondanks verschillen, gelijkwaardig is en over talent beschikt. De mens maakt het verschil. Dat betekent dat naast de klant vooral ook de medewerker centraal staat. Wij geloven in de kracht van het gezamenlijke waarbij ieder individu vanuit eigen waarden en overtuigingen acteert. Door de individuen in het geheel te plaatsen leidt dit tot grootse prestaties en werksituaties waarin respectvol wordt omgegaan met de omgeving.