Vivian Meulenveld (medium)

Wat mij drijft? Facilitaire organisaties (nog) professioneler maken!

Geplaatst op: 5 maart 2019

Sinds begin 2018 ben ik eindverantwoordelijk voor Arrange Consultancy. Naast mijn functie als Directeur ben ik ook Senior Consultant en geef ik onafhankelijk advies aan klanten over vraagstukken op facilitair gebied. Wat mij drijft? Op een persoonlijke manier facilitaire organisaties (nog) professioneler maken! Mijn enthousiasme, creativiteit en analytisch denkvermogen zorgen ervoor dat ik hierin echt een verschil maak.

Het verhaal van … Sheryl

Naam: Sheryl Limburg
Functie: Directeur Arrange Consultancy & Senior Consultant
BV: Arrange Consultancy

Hoe het allemaal begon

Ik werk sinds 2006 in de facilitaire advieswereld. Van december 2009 tot februari 2018 was ik adviseur en eigenaar van Fier.fm; een facilitair advies- en onderzoeksbureau. Begin 2018 is Fier.fm overgenomen door Arrange Consultancy, onderdeel van ArrangeGroup. Het leuke aan ArrangeGroup vind ik het enthousiasme wat overal voelbaar is. Met deze energie start en eindig ik elke consultancy-opdracht.

Denken in mogelijkheden

Waarom Arrange Consultancy bij mij past? Omdat wij altijd denken in mogelijkheden en niet in risico’s. Wij mogen fouten maken en kunnen daardoor heel creatief zijn. Dat creëert enorm blije collega’s en klanten. Daar word ik weer gelukkig van! Ik ga graag waardevolle co-creaties aan met mijn Arrange-collega’s. Samen zijn wij vol passie aan het werk. Dit wordt gestimuleerd binnen de organisatie, omdat wij aandacht hebben voor elkaar en voor het thema werkgeluk. Dat zie je overal in terug.

Mijn rol als Senior Consultant

Als Senior Consultant voer ik samen met mijn collega’s adviesopdrachten uit. Wij staan naast de Facility Manager en helpen hem en zijn (facilitaire) organisatie verder te professionaliseren. Wij proberen onze klanten altijd te inspireren. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn (en blijven) van de facilitaire trends en ontwikkelingen. Om mijn kennis op peil te houden blijf ik mij verdiepen en volg ik regelmatig trainingen. Daarnaast heeft elke consultant zich gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en staat hier ook om bekend. In mijn geval is dit Happiness.

Afwisselend en uitdagend

In de rol van Senior Consultant ziet mijn dag er altijd anders uit en bestaat deze uit verschillende blokjes. Van overleggen, vergaderingen, artikelen schrijven, business cases opstellen en scenario’s uitdenken tot coachen, trainingen geven en workshops faciliteren. Ik ben veel onderweg en vaak bij meerdere klanten op één dag. Dit combineer ik met dagen op kantoor en overleggen met mijn team. Deze afwisseling in omgeving, werkzaamheden en mensen maakt mijn werk ontzettend uitdagend.

Recente consultant opdracht

Onlangs hebben wij de facilitaire organisatie van een gemeente begeleid bij het gezamenlijk opstellen van een businessplan. Gezien de drukte in dagelijkse werkzaamheden, is het facilitaire team daar maximaal ontzorgd. Wel is de nodige bijdrage op een efficiënte en leuke manier geborgd. Dit is in de praktijk gebracht door goed voorbereide interactieve sessies te organiseren, waarbij wij zowel optreden als facilitator en als vakinhoudelijke specialist. Op die manier kan tijdens de sessie de benodigde diepgang plaatsvinden binnen een beperkte tijd.

Passie voor advisering

Mijn passie voor advisering komt voort uit het kunnen bieden van hulp aan organisaties die zelf vastlopen op bepaalde (facilitaire) vraagstukken. Het voelt goed om klanten verder te kunnen helpen in zo’n proces. Ingewikkelde zaken op een eenvoudige wijze inzichtelijk maken voor de klant, daar haal ik energie uit. Als consultant kun je op een vooraf doordachte manier gerichte stappen zetten om een objectief beeld te schetsen en scenario’s uit te denken. Zo kun je een organisatie helpen om (onderbouwde) keuzes te maken voor de toekomst.

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!