Vivian Meulenveld (medium)

Waar ik energie van krijg als Junior Consultant bij Arrange Consultancy

Geplaatst op: 10 april 2019

Organisaties beter, leuker en mooier maken: dat is waar ik energie van krijg. Al bijna een jaar mag ik dit voor diverse opdrachtgevers doen als Junior Consultant bij Arrange Consultancy. Hoe ik hier terecht ben gekomen en wat mijn functie inhoudt? Dat vertel ik graag!

Het verhaal van… Felicia

Naam: Felicia Koning
Functie: Junior Consultant
BV: Arrange Consultancy

Kennismaking met FM en ArrangeGroup

Aan het einde van mijn vwo-opleiding maakte ik kennis met de opleiding Facility Management. Ik wist direct dat FM mij op het lijf geschreven was en had al snel door dat ik later een adviserende rol wilde vervullen. Meedenken over uitdagende (facilitaire) vraagstukken, het liefst in een dynamische omgeving. Dat wilde ik doen! Het leek iets voor de toekomst, tot ik door Pieter en Sheryl, directeuren van Arrange Consultancy, werd benaderd voor de rol van Junior Consultant.

Een stapje harder lopen

Ik kende Pieter en Sheryl via Faciliboost, een netwerk voor studenten en starters in het facilitaire werkveld die een stapje harder kunnen en willen lopen. Tijdens mijn studie wilde ik meer doen; ik vond het interessant om een kijkje te nemen binnen organisaties en meer te leren over de praktijk van het vakgebied. Ontzettend leuk om zo te starten bij Arrange Consultancy en kennis te maken met ArrangeGroup. Het is een organisatie die veel aandacht schenkt aan (werk)geluk en ontwikkeling. Een plek waar oprechte aandacht is voor elkaar en ruimte om fouten te maken en hiervan te leren. Toen ik voor het eerst op kantoor kwam, voelde ik mij direct thuis: hier heerst een warme, open cultuur.

Mijn dagen als Junior Consultant

Mijn werkdagen als Junior Consultant zijn heel divers, maar wel gestructureerd. Het grootste deel van mijn tijd werk ik aan projecten. Dit doe ik niet alleen voor opdrachtgevers, maar vooral samen met hen. Afhankelijk van de opdracht werk ik met collega’s of individueel. Ik ben vaak bij opdrachtgevers op locatie, maar werk ook regelmatig op kantoor of thuis. Ik kom voornamelijk naar kantoor om collega’s te ontmoeten en samen te werken. Vaak ben ik op één dag op meerdere plekken, verspreid over het land, aan het werk.

Diversiteit in werkzaamheden

Ook de opdrachten zijn heel divers. Het afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld de rol van onderzoeker en adviseur, maar ook van presentator en projectleider mogen vervullen. Op dit moment voer ik onder andere diverse facilitaire benchmark onderzoeken binnen het onderwijs en kantooromgevingen uit en werk ik samen met een stuurgroep aan het vernieuwen van een huisvestings convenant op basis van de WELL Building Standard. Naast de opdrachten besteed ik een groot deel van mijn tijd aan ontwikkeling. Bijvoorbeeld van nieuwe diensten, maar vooral van mijn eigen kennis en ervaring. Als Junior Consultant is dit een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ten slotte werk ik continu aan het opbouwen en onderhouden van relaties.

Een katalysator voor ontwikkeling

Wat mij het meeste aanspreekt aan de functie als Junior Consultant is het in een korte tijd opdoen van veel ervaring in diverse omgevingen en branches, met verschillende vraagstukken. Naast het feit dat ik dit super interessant vind, zorgt dit ervoor dat ik grote stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling kan maken. Naar mijn idee is dit het belangrijkste voor een starter, ook in het facilitaire werkveld. Wat mij binnen ArrangeGroup enorm aanspreekt, is het feit dat drie BV’s samen één bedrijf vormen. Iets wat naar mijn idee echt een synergetisch effect oplevert. Als collega’s zoeken wij elkaar vaak op. Door met een ‘andere bril’, maar vanuit dezelfde visie, naar ontwikkelingen en vraagstukken in de markt te kijken ontstaan er vaak leuke, nieuwe ideeën. Daar word ik gelukkig van!

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!