Vivian Meulenveld (medium)

Ontwikkelkansen voor facilitaire stagiaires bij ArrangeGroup

Geplaatst op: 15 maart 2019

Bij ArrangeGroup staan ontwikkeling en opleiding hoog op de agenda. Dit vinden wij niet alleen belangrijk voor onze eigen medewerkers, maar ook om studenten een plek te bieden waar zij zich (verder) kunnen ontwikkelen. Eind februari verwelkomde Arrange Integrated twee nieuwe stagiairs op het kantoor in Hilversum. Willem en Martijn, beide student Facility Management aan de Hogeschool van Utrecht, starten met hun afstudeeronderzoeken en ondersteunen de aankomende periode het team Solutions. In een gesprek vertellen beide heren over hun eerste ervaringen met Arrange Integrated, hun stage-opdracht en hun ambities voor de toekomst.

Wie zijn jullie en hoe zijn jullie bij Arrange Integrated terecht gekomen?

Martijn: “Ik ben Martijn Bransen, 26 jaar en afkomstig uit Nieuwegein. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn opleiding waarin een afstudeerstage een belangrijk onderdeel is. Zodoende ben ik op zoek gegaan en kwam ik online de stage-vacature bij Arrange Integrated tegen, gericht op de actuele ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. De vacature en de website spraken mij direct aan.”

Willem: “Ik ben Willem Coenen, 23 jaar en woon momenteel in Amersfoort. Ik ben met Arrange Integrated in aanraking gekomen via een kennis die via een opdracht met Arrange Integrated te maken had. Hij deelde mij zijn goede ervaringen over de manier van werken en de samenwerking met de Arrangers. Na een oriënterend gesprek op het kantoor in Hilversum was ik snel overtuigd van de match. En Arrange Integrated gelukkig ook!”

Wat gaan jullie doen binnen Arrange Integrated?

Martijn: “De aankomende periode ga ik mezelf verdiepen in één van de opkomende trends binnen de vastgoedmarkt namelijk: de flexibilisering van de kantoormarkt. Daarbij wil ik de focus leggen op het achterhalen van de wensen en behoeften van de eindgebruikers, om zo een concept te ontwikkelen dat de perfecte fit is tussen de markt en de organisatie. Verder wil ik proberen om zoveel mogelijk mee te lopen binnen de verschillende bedrijfstakken van ArrangeGroup om een goed beeld te krijgen van de organisatie. En natuurlijk om zoveel mogelijk te leren.

Willem: “Ik ga de komende maanden onderzoek doen naar de functie van een community binnen werk- en wooncomplexen. Arrange Integrated speelt hier op meerdere locaties een belangrijke rol door de inzet van een Community Manager en wil het concept verder door ontwikkelen. Het is voor mijn onderzoek van belang om goed in kaart te brengen waar Arrange Integrated op dit moment staat als het gaat om het stimuleren en faciliteren van een community. Aan de hand van literatuur en fieldresearch, in de vorm van interviews met stakeholders, breng ik de behoefte in kaart en werk ik naar een toekomstgericht advies.”

Wat is jullie doel van jullie stage?

Martijn: “Uiteindelijk wil ik voor Arrange Integrated een sterke businesscase opleveren, welke zij kunnen gebruiken bij het besluit om wel of niet een eigen flex office concept te ontwikkelen.”

Willem: “Het doel van mijn stage is om Arrange Integrated een zo nuttig mogelijk advies te geven, zodat zij in de toekomst nog beter aan kunnen sluiten bij de behoeften van gebruikers. Daarnaast wil ik mij persoonlijk verder ontwikkelen, vooral op het gebied van onderzoek doen. En wil ik meer ervaring opdoen met werken binnen een professionele facilitaire organisatie, dat moet hier zeker goedkomen!”

Wat is jullie ambitie voor de toekomst?

Martijn: “Als ik naar de toekomst dan kijk zie ik mijzelf werken in een functie waarbij ik dagelijks in contact sta met collega’s. Het samenwerken met en begeleiden van collega’s is iets waar ik energie van krijg. Om mijzelf hierin te optimaliseren heb ik afgelopen periode dan ook een minor gevolgd in coaching. Ik zou graag een functie vervullen waarin deze twee aspecten duidelijk terugkomen. Verder ben ik mij op dit moment nog aan het oriënteren welke richting ik op wil op het gebied van FM.”

Willem: “Ik weet nog niet precies hoe mijn ideale carrière/toekomst eruit ziet. Ik zie mijzelf wel werken bij een organisatie waar ik trots op ben en naast een passende functie ook kan relateren aan de bedrijfscultuur. Wat betreft de cultuur voel ik mij bij Arrange Integrated erg op mijn plaats. Verder heb ik de ambitie mij door te ontwikkelen en wellicht op termijn zelf te gaan ondernemen, al dan niet op het gebied van Facility Management.”

Ons vakgebied in ontwikkeling

Beide heren worden vanuit de afdeling Solutions begeleid. Wilfried Polman, Manager Business Solutions bij Arrange Integrated, vertelt: “Ons vakgebied, specifiek de functie en het gebruik van gebouwen, is enorm in ontwikkeling. De komst van Martijn en Willem past goed in de verbreding van onze focus, doordat zij hier onderzoek naar doen. Een gebouw fungeert namelijk steeds meer als verbindende factor waarin verschillende functies bij elkaar komen. Een combinatie van wonen, werken, sport, recreatie, retail en horeca. Toegespitst op de wensen en behoeften van gebruikers en hierdoor wordt het community gevoel versterkt. Wij geloven in totaalconcepten waar de omgeving, mens en activiteiten elkaar versterken. Hoe mooi is het dat jonge professionals hierin direct hun steentje kunnen bijdragen.”

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!