Stijn-von-der-Fuhr

Volop enthousiasme over onboarding app: Hello Arrange

Geplaatst op: 12 december 2018

Hoe zorg je ervoor dat een nieuwe medewerker zich oprecht welkom voelt? Efficiënt wordt ingewerkt? En op een leuke manier informatie over de organisatie tot zich neemt? Het antwoord van ArrangeGroup is de onboarding app: Hello Arrange. Deze app heet een nieuwe medewerker welkom, voordat die persoon met zijn of haar eerste werkdag start. Hoe deze app in de praktijk ervaren wordt, vertellen onze collega’s Tami, Erica en Marloes.

Vind je de onboarding app gebruiksvriendelijk?

Tami Straus, in augustus gestart als Interim Professional bij Arrange Interim, vertelt: “Ja, de app is erg makkelijk in gebruik: je hoeft er niet over na te denken hoe het werkt, maar doorloopt door middel van vragen en weetjes de verschillende hoofdstukken. Het is ook prettig dat je op elk gewenst moment van dag verder kunt met het doorlopen van de hoofdstukken. Verder vind ik de insteek en benadering erg leuk: de positiviteit van onze cultuur knalt eruit. Hierdoor denk je vanaf de start: ik heb echt zin om voor Arrange te werken. Kortom, een leuke tool om wegwijs gemaakt te worden in de wereld van Arrange.”

Wat vind je als nieuwe medewerker van de app?

Erica Klein Meuleman, in augustus gestart en werkzaam voor het Servicecentrum bij Arrange Integrated, vervolgt: “Ik vind de app een leuke manier om ArrangeGroup te leren kennen. Ik was net twee weken in dienst toen de app gelanceerd werd. Sommige informatie was dubbel, omdat ik dat al via mijn manager had gehoord, maar dit vond ik niet vervelend maar juist bevestigend.”

Wat is de toegevoegde waarde van de app?

Tami: “Het is handig dat alles in de app gebundeld is en je stapsgewijs meer informatie krijgt. Hierdoor heb je het gevoel dat je vanaf de start over voldoende kennis van de organisatie beschikt. Daarnaast vind ik het een toegankelijke en originele manier om ingewerkt te worden.” Erica is het hiermee eens: “Ik vind de app zeker een toegevoegde waarde als je nieuw in de organisatie komt. Op een speelse manier kom je meer te weten.”

Zorgt Hello Arrange voor meer verbinding?

Erica: “Voor mij persoonlijk zorgt de app niet voor meer verbinding met Arrange. De app is vooral voor het onboarden. Het vervangt geen persoonlijk contact. Ik zie de app dus echt als onderdeel van het onboardingproces, naast de introductiedagen, je inwerkprogramma en de verdere bijeenkomsten.” Tami vult aan: “Om in de onboarding-sfeer te blijven: met de app maak je een vliegende start, maar eenmaal in de lucht kom je veel meer onderdelen van Arrange tegen, waardoor je weer makkelijker in de lucht blijft.”

Welke verbeteringen heeft de app nodig?

Tami: “Ik zou graag een zoekfunctie in de app willen om zo sneller de gevraagde informatie terug te vinden. En een hoofdstuk speciaal voor interimmers zou top zijn.” Ook Erica heeft tips: “Meer praktische informatie delen. Bijvoorbeeld hoe je een werktelefoon juist instelt en wie je moet bellen bij pech onderweg.”

Hoe werk je als manager met Hello Arrange?

“Om de voortgang van het gebruik van de app te borgen, is er een manager app. Als leidinggevende kan je zien welke informatie de nieuwe medewerker bekeken heeft en hoe ver hij of zij in het proces is. Erg handig om het zo te monitoren. Het moedigt de manager bijvoorbeeld aan om waardering te geven via pushberichten, om een bila te plannen om de input te bespreken of om bepaalde medewerkers aan elkaar te koppelen. De app blijft echter een onderdeel van de employee journey. Naast de app blijft persoonlijk contact dus ontzettend belangrijk.” aldus Marloes Blok, HR Adviseur bij Arrange Integrated.

Onboarding app
Terug naar nieuwsoverzicht!