Interim Elize

Over het volk Interim Professionals

Geplaatst op: 24 januari 2017

Eén van de eerste intakegesprekken bij mijn opdrachtgever werd afgesloten met “Ik heb er wel vertrouwen in, ik ken jullie soort wel”. Een tikkeltje zenuwachtig en jong als ik was, ben ik hier niet verder op ingegaan. In de auto op de terugweg speelde natuurlijk wel door m’n hoofd: “Behoor ik nu tot een soort mensen?”, “Krijg ik nu een label als facilitair interimmer?”. Onlangs kreeg ik deze opmerking weer te horen. Dus behoor ik toch tot een apart soort? Tijd om eens verder te kijken naar het volkje dat zich Interim Professionals mag noemen.

Ad interim

Een rondje googlen levert weinig inhoudelijke informatie op. Wikipedia beschrijft interim als een voorvoegsel om aan te geven dat iets of iemand een functie tijdelijk waarneemt. En o ja, het komt van de Latijnse uitdrukking ad interim: in de tussentijd. Ook kom je het onderwerp vaak tegen in combinatie met uitzenden, freelancen en contracting. Over de inhoud van het (facilitaire) interim-vak staat helaas weinig op het wereldwijde web. En dat terwijl het aantal aanbieders van facilitaire professionals en het aantal vacatures voor interimmers de afgelopen tijd stijgt.

Voorbij trekkend landschap

Zelf merk ik vooral dat “wij, interimmers” snel in staat moeten zijn om op een doordenderende trein te springen, waarbij er maar een korte tijd is om te achterhalen of het een intercity of sprinter is, wie er in die trein zitten, waar ‘ie naartoe gaat, wie de machinist en conducteur zijn en wie er aan de noodrem dreigt te trekken. In het interimwerk gaat het vaak om het beheersen van de invloeden van het voorbijtrekkende landschap en het bespreekbaar maken van nieuwe tussenstations in de route. Dit alles met als doel om uiteindelijk het eindstation te bereiken, vervolgens op de volgende trein te stappen, alwaar we vanaf daar met een frisse blik weer een nieuwe start kunnen maken.

Dikke dienstregeling

Soms ontmoet ik mijn collega’s bij de Starbucks op hetzelfde eindstation. Een andere keer kunnen we alleen naar elkaar zwaaien bij een treinwissel. Maar ik zie bij iedereen een steeds dikker wordende dienstregeling onder de arm; vol met kennis en een brede ervaring op verschillende werkniveaus. Hierdoor heb je als interimmer een fijn netwerk om uit te putten als het gaat om facilitaire vraagstukken. Combineer dit met de nodige dosis enthousiasme en een ‘Believe & Go For It’-mentaliteit; dan ben ik trots dat ik tot het volk van Interim Professionals van ArrangeGroup mag noemen!

En ja, voor degenen die het echt willen weten; vanaf m’n huidige werkplek heb ik inderdaad uitzicht op het spoor.

Geschreven door: Elize Vonk Noordegraaf, Interim Professional bij ArrangeGroup

Terug naar het nieuwsoverzicht