Iris-Arrange-Interim-def-600x600

Van afstudeerstagiair FM naar collega bij Arrange Interim

Geplaatst op: 7 februari 2018

Afstudeerstagiair Iris Lammerts van Bueren heeft voor Arrange Interim een afstudeeronderzoek gedaan naar de keuze die de zorgsector maakt met betrekking tot de facilitaire dienstverlening. Doen zij dit zelf? Besteden zij uit en/of werken zij samen met andere zorginstellingen? Met een afstudeercijfer van een 9,2 willen wij Iris feliciteren met dit prachtige resultaat en met haar nieuwe baan als Sales & Contract Support bij Arrange Interim.

Zelf doen of uitbesteden?

Iris heeft tijdens haar stage onderzoek gedaan naar de manier waarop de care sector haar keuze maakt (zelf doen, uitbesteden en/of samenwerken) met betrekking tot haar facilitaire diensten. Ook heeft ze gekeken in hoeverre het Managing Agent Model inzetbaar is binnen deze sector. Iris vertelt hierover: “Voorafgaand aan mijn onderzoek dacht ik dat er in de zorg nog weinig facilitaire diensten werden uitbesteed, omdat zorginstellingen mogelijk bang zijn om de controle uit handen te geven. Uit mijn onderzoek blijkt echter dat dit wel snel wordt gedaan. Juist de weg ernaar toe blijkt interessant te zijn. Hoe komen zij tot de keuze om de facilitaire diensten in eigen beheer te houden of om het juist uit te besteden? Is het Managing Agent Model een reële optie in de care sector? En kan ArrangeGroup deze organisaties helpen met het maken van de juiste keuze?”

Keuze voor regieorganisatie

Om antwoord te geven op haar onderzoeksvraag heeft Iris verschillende onderzoeksmethoden gehanteerd. “Ik heb diverse collega’s gesproken, ingelezen over de vormen van uitbesteden en zorginstellingen geïnterviewd, zowel telefonisch als op locatie. Op locatie heb ik ook observaties gedaan. Wat mij opviel is dat er vooral in de gehandicaptenzorg veel gebruik wordt gemaakt van cliëntenparticipatie. Daarnaast wordt technologie steeds efficiënter ingezet, waardoor bij sommige instellingen de traditionele fysieke receptie verdwenen is. Dat terwijl ik hospitality en beleving heel erg belangrijk vind. Daarnaast zijn er veel wisselingen tussen het centraal/decentraal organiseren van de facilitaire diensten. Mijn uiteindelijke conclusie is dat in de care sector steeds meer sprake is van regieorganisaties. De zorg wil zelf de regie in eigen handen blijven houden, maar de ondersteunende diensten besteden ze veel uit. Denk aan de uitbesteding van schoonmaak en linnendienst.

ArrangeGroup-Interim

Toegankelijke en open organisatie

Het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen voor Iris: “Ik ben via Eline Swinkels, docent aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort, in contact gekomen met ArrangeGroup. Ook kende ik Tiko Smetsers toen hij op de hogeschool als gastspreker een presentatie gaf over het bedenken en organiseren van een evenement. Het eerste gesprek was meteen goed.” Het spreekt Iris aan dat ArrangeGroup een open en toegankelijke organisatie is. “Het is een platte organisatie waar veel mogelijk is. Je krijgt veel vrijheid en de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Dat zie je terug aan het flexibele werken en het vertrouwen die ze geven. Hierdoor ga je je nog meer inzetten. Ik vond mijn stage erg leuk en leerzaam en wil Tiko en mijn andere collega’s complimenten geven hoe zij mij begeleid en geholpen hebben.”

Aan de slag bij Arrange Interim

Maar dit avontuur is nog niet klaar. Iris is per 1 februari gestart als Sales en Contract Support bij Arrange Interim: “Ik ga ondersteuning bieden aan Sales en Recruitment. Denk aan werkzaamheden als het maken van voorstellen, offertes en detacheringsovereenkomsten. Ik ben verantwoordelijk voor projectadministratie en ga op termijn ook starten met salesactiviteiten.”

Kennis delen tijdens sessie

Vooral de saleskant spreekt Iris aan: “Ik wil uiteindelijk doorgroeien binnen de sales. Tijdens mijn onderzoek merkte ik dat ik het leuk vind om met mensen te spreken, langs te gaan en hun interesse te wekken voor onze dienstverlening. Plannen en organiseren is ook een sterke eigenschap van mij. Daarom vind ik het leuk dat wij een kennissessie organiseren om mijn onderzoeksresultaten te delen. Twee zorginstellingen presenteren als gastspreker hun business case. Zij hebben verschillende keuzes gemaakt met betrekking tot hun facilitaire dienstverlening. Het is erg interessant hoe zo’n proces verloopt als je zelf op het punt staat om zo’n keuze te maken. Een mooie afsluiting van mijn onderzoek!”

Terug naar het nieuwsoverzicht