ArrangeGroup

Uw Affirmatie voor 2014

Geplaatst op: 20 Dec 2013

Een woord dat je niet zo vaak hoort; “Affirmatie”. Toevallig kwam ik dit woord de afgelopen week in diverse teksten tegen, terwijl ik er daarvoor nog nooit van had gehoord. U wel? Misschien wel, misschien niet. Om het woord te verklaren heb ik in de digitale encyclopedie gezocht. Daarin staat de volgende beschrijving; “bevestigen /bekrachtigen: een positief zinnetje dat je zo goed in je hoofd opneemt dat je er echt in gaat geloven”. Dus als je dit vrij vertaald naar het Engels kom je uit op The self fulfilling prophecy.

De kracht van affirmatie

Wat is de kracht van een affirmatie? Het is eigenlijk al duizenden jaren oud. En als je één van de vele zelfhulp- of managementboeken erop naslaat, dan is het uitspreken en het geloven in je wensen, dromen en/of doelen toch eigenlijk altijd de kern. Ook in negatieve zin geldt deze theorie, want negatieve gedachten kunnen ook werkelijkheid worden.

Sla boeken als The Secret (Ronda Byrne), Dromen, Durven, Doen (Ben Tichelaar), De 8-ste eigenschap (Stephen Covey) en het nog te verschijnen Positief denken (Napoleon Hill) open en je leert wat affirmatie voor u kan betekenen.

Wilt u nu al aan de slag? Dat begrijp ik. December is niet voor niets de maand van bezinning. Met de volgende tips kunt u ook uw affirmaties formuleren. Stel doelen en geloof in die doelen; dat is net zo eenvoudig als ingewikkeld. Voorbeelden van affirmaties zijn: Ik heb de kracht om het beste uit mijzelf te halen, Ik groei elke dag, Ik ga recht op mijn doel af en Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Bij ArrangeGroup gebruiken we al jaren de affirmatie “Believe and Go for it!”.

Bruikbare tips

Hierbij een aantal tips bij het maken van uw affirmatie:

  • Formuleer positief;
  • Wees concreet en gebruik details;
  • Beschrijf het eindresultaat;
  • Wees royaal;
  • Formuleer de affirmatie vanuit jezelf;
  • Maak een korte en bondige zin;
  • Geloof in je eigen tekst, gebruik je affirmatie en herhaal deze en
  • Houdt er rekening mee dat het echt werkt.

Heeft u nu een affirmatie? Deel en post uw affirmatie nu op onze twitter en kijk wat er gebeurt!

Door: Mieke Arkesteijn, Interim Manager bij ArrangeGroup

bel mij terug