ArrangeGroup

These are the days..

Geplaatst op: 06 Jun 2013

Elke ondernemer kent het wel. Soms zijn er van die weken, dan vlieg je uit bed en soms duurt het wat langer. Een korte aarzeling, even denk je: liggen we op koers?… Deze week schijnt de zon!

The days

ArrangeGroup is volop in ontwikkeling. Mooie plannen aan de orde van de dag en mensen die werken vanuit hun kracht. Tel hierbij op een aantal inspirerende afspraken, workshops en een bijeenkomst met onze zelfstandige mede-ondernemers en de week kan niet meer stuk. Het begon maandag met een inspirerende workshop bij één van onze relaties. Samen met onze Business Engineer en specialist in servicedesks hadden we bij een relatie een intensieve workshop. Deze workshop kwam precies op het juiste moment. Deelnemers vanuit verschillende disciplines werkten samen aan een gemeenschappelijk doel. Het enthousiasme van de deelnemers, de inhoud van de workshop klopte precies. We maakten samen energie!

Met deze energie vervolgde ik mijn dag op ons kantoor in Amersfoort, waar wij een bijeenkomst hadden met zelfstandige mede-ondernemers (ZZP) uit ons netwerk. Na een Italiaans hapje en verfrissend drankje werden we opgewacht door Edo Berger en Jasper de Jong, o.a. bekend van de wekelijkse Q-Musical. Deze cabaretiers hielden op zeer komische wijze het zelfstandig ondernemerschap, het Facility Management en ArrangeGroup een spreekwoordelijke spiegel voor. Het mooie en grappige lied: “Iedereen maakt het verschil”. Dit is een sketch over netwerken, een filmpje waarin managementleuzen letterlijk werden uitgebeeld en natuurlijk een heuse ZZP/ArrangeGroup-musical, zorgde voor een goede training van onze lachspieren. Na een inspirerend verhaal van Egbert van der Steege, Managing Director van het label Manage, over ondernemerschap en hoe we onze krachten en faciliteiten op sociale wijze kunnen inzetten, volgde een ontspannen borrel. Ook hier werd energie gemaakt. Ideeën over sociaal ondernemen en duurzame relaties vlogen over de tafel. Toen ik naar huis reed, wist ik het zeker! These are the days…

Ontwikkeling is onze missie

Het bewijs werd geleverd in de volgende dagen. Ontwikkeling en progressie komen nooit op één vlak. Op woensdag ging ik met twee Interim Professionals op gesprek bij een vaste relatie. Een partij volop in ontwikkeling. Het gesprek met onze professionals, met niet meer dan 1 jaar werkervaring, ging goed. De klant stond voor het dilemma welke van deze twee kandidaten het moest worden. Toen ik vroeg of ze beiden niet te licht waren, antwoordde de klant: “Dit project voor 1,5 jaar is juist een mooie kans voor een starter om zich te ontwikkelen. Dat is toch jullie missie?!” Mijn hart maakte een sprong. Ja, we zijn op koers! We gaan de juiste kant op. Vanuit onze kern naar de toekomst!

Tot de volgende keer!

Arjan Elst
Directeur ArrangeGroup

 
NB: Ook de komende weken staan er veel activiteiten op het programma. Ook hier gaat het om ontwikkelen, duurzame relaties , sociaal ondernemen en bovenal energie! Egbert presenteert een workshop op het Facto Congres, 11 juni in Ede. Op 22 juni zetten onze professionals zich met hulp van de Ikea Utrecht in om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis Utrecht en begin juli lanceren wij onze nieuwe huisstijl!

bel mij terug