Susan Claassen

Susan Claassen nieuwe HR Manager bij ArrangeGroup

Geplaatst op: 25 oktober 2016

Susan Claassen is per 1 oktober gestart als HR Manager bij ArrangeGroup. In deze functie is Susan verantwoordelijk voor het gehele HR-beleid en voor Facilities. Met haar werkervaring op HR-gebied en haar facilitaire opleiding, gaat ze vol enthousiasme aan de slag om de verbindende factor te zijn tussen de organisatie van ArrangeGroup en de medewerkers.

HR en Facilities

Als HR Manager is Susan verantwoordelijk voor het gehele HR-beleid op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Susan: “Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor contracten van medewerkers tot aan het vertalen van wet- & regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid naar het beleid van ArrangeGroup. Andersom vertaal ik de visie en strategieën van ArrangeGroup weer door naar het HR-beleid. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de Facilities op het kantoor in Amersfoort, het kwaliteitsbeleid en de bijbehorende processen.”

Helder en transparant beleid

Het doel van Susan bij ArrangeGroup is om samen met het HR-team het HR-beleid zo helder en transparant mogelijk uit te zetten: “Enerzijds wil ik inspelen op ontwikkelingen in de markt en op de wet & regelgeving, anderzijds op de vragen en wensen van de organisatie en de medewerkers. Ik wil hierbij de verbindende factor zijn; de schakel tussen de organisatie en de medewerkers.”

Bijdrage aan cultuur

Susan vindt het belangrijk dat ze met haar rol een prettige, professionele en veilige werkomgeving kan creëren voor alle medewerkers. “Ik wil een bijdrage leveren aan de huidige cultuur van ArrangeGroup. Er heerst nu een fijne, open en eerlijke cultuur waarin enthousiaste medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen en kwaliteiten worden benut. Ik vind het erg mooi om te zien dat iedereen hier vertrouwen geeft, maar ook vertrouwen krijgt en daardoor goed tot zijn recht komt.”

Mooie groei en ontwikkelingen

“Met de enorme groei en de komende ontwikkelingen binnen ArrangeGroup is het van groot belang dat we de cultuur behouden die we nastreven. Ik wil met collega’s over de cultuur in gesprek gaan en in gesprek blijven, zelf het juiste voorbeeld geven en de cultuur echt uitdragen. Ik sta voor plezier in werk en als mensen doen waar ze goed in zijn, hebben ze vaak ook plezier in hun werk en andersom. Ook dat probeer ik te bereiken”, aldus Susan.

Vak geleerd bij Wepro

Susan heeft de HBO-opleiding Facility Management in Wageningen en daarna de Master Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Direct na haar studie is ze aan de slag gegaan bij ingenieursbureau Wepro. “Toen ik daar startte was er nog weinig geregeld op het gebied van HR. Stap voor stap heb ik gekeken wat er gedaan moest worden, wie wat ging oppakken en hoe we het gingen inkleden en stroomlijnen op de verschillende locaties. De HR-afdeling is uiteindelijk gecentraliseerd op het hoofdkantoor in Wageningen. In de tijd dat ik er werkte, is Wepro erg gegroeid en daardoor is mijn functie ook enorm veranderd en ontwikkeld. Ik vind het mooi om te zien dat ArrangeGroup nu zo’n zelfde groei doormaakt en ik kan bijdragen in het laten aansluiten van HR in deze groeifase.

Mooie en positieve verhalen

Na negen jaar werkzaam te zijn voor Wepro was Susan toe aan een nieuwe uitdaging. Via een vriendin – en tevens oud-collega van ArrangeGroup – is Susan in contact gekomen met ArrangeGroup. “Ik was meteen erg enthousiast over de functie, omdat ik al eerder mooie en positieve verhalen over ArrangeGroup had gehoord en de cultuur me erg aanspreekt. Die sluit goed aan bij mijn eigen normen en waarden en past bij mij als persoon. Ook vind ik het heel prettig om een brede HR-functie te vervullen vanwege de diversiteit in de werkzaamheden. Helemaal in combinatie met Facilities, want dan komt mijn FM-opleiding ook van pas, kan ik mijn FM-kennis weer updaten en meer van het facilitaire vakgebied leren”, aldus Susan.

Susan Claassen
Terug naar het nieuwsoverzicht