KNVB campus

Summerschool Huisvesting een succes!

Geplaatst op: 1 september 2021

Bij onze Arrange Academy, ontwikkeld vóór en dóór Arrangers, staat het delen van kennis en vaardigheden centraal. Sinds de start wordt kennis gedeeld en competenties ontwikkeld, zodat onze Arrangers nog meer kunnen schitteren in de dienstverlening. Een uniek element van de Arrange Academy is de Summerschool. Een aantal weken lang gaan Arrangers intensief en praktijkgericht aan de slag met een specifiek thema. In deze tweede editie doken zij in het thema huisvesting in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. En wij zijn trots op de deelnemers en het resultaat!

Summerschool Huisvesting

De Summerschool Huisvesting is een combinatie van basiskennis, welke direct gekoppeld werd aan een interessante praktijkcase. De deelnemers volgden digitaal verschillende colleges die gegeven werden door externe of collega-experts, waarbij het niveau elke week een beetje werd opgeschroefd. Zo tilden we ieders basiskennis in 2 maanden op een rustige wijze naar een hoger niveau. Na het afronden van de vier colleges én het succesvol opleveren de praktijkcasus bij Nyenrode Business University, ontvingen de deelnemers onlangs het Arrange Academy certificaat van voltooiing.

Praktijkcasus Nyenrode Business University

De Summerschool was dit jaar gebaseerd op de praktijkcase van Nyenrode Business University: ‘Het transformeren van hotel naar studentenhuisvesting’. In teams gingen de deelnemers aan de slag met een conceptuitwerking van de gewenste studentenhuisvesting waarbij er gekeken is naar verschillende scenario’s. Daarbij is er een PVE en een ruwe berekening opgesteld. De afsluiting van de Summerschool vond woensdag 25 augustus plaats bij Nyenrode Business University. Ieder team presenteerde zijn Business Case aan opdrachtgever Pieter Beun. “Ik kijk met veel enthousiasme terug op de samenwerking met ArrangeGroup. De deelnemers konden zich goed inleven in de business case wat resulteerde in mooie presentaties als output. Uit elke groep kunnen we met frisse blikken en “out-of-the-box” ideeën aan de slag om het ombouwen van hotelaccommodatie naar studentenhuisvesting mogelijk te maken. Voor mij persoonlijk was het ook een waardevolle ervaring om – als oude rot in het vak – te zien hoe jonge facility professionals een case aanpakken.”, aldus Pieter Beun, Manager Housing & Projects bij Nyenrode Business School.

Neem contact met ons op!
Naar nieuwsoverzicht

Gastcolleges docenten InHolland

Ter voorbereiding op de Business Case werden er tijdens de Summerschool twee gastcolleges gegeven door Sara Steenkamp en Dirk Zonneveld, beide docenten bij InHolland. Sara Steenkamp ging tijdens haar college in op vragen en thema’s als: ‘Wat houdt huisvesting in? Hoe heeft de huisvestingsconcepten zich ontwikkeld? Wat is de relatie met FM?’ Dirk Zonneveld nam de deelnemers enkele weken later mee in de wereld van technische huisvesting. De onderwerpen: wet en regelgeving, bouwbesluit, installaties, duurzaamheid en veiligheid kwamen hierin aan bod.

College (Werkplek)concept transformeren

Collega’s Chanasja van der Klis en Rémon Werkman deelden in een aanvullende college hun kennis en ervaring over het thema (werkplek)concept transformeren. Hoe hebben wij een werkplekconcept getransformeerd en wat hebben wij daarvan geleerd? En uiteraard werd de vertaalslag gemaakt naar hoe je deze kennis zou kunnen toepassen in de uitwerking van de casus voor Nyenrode!

Een mooie en leerzame ervaring

Een van de deelnemers die de Summerschool dit jaar volledig heeft doorlopen en succesvol heeft afgerond is Rémon Kok. “De Arrange Academy faciliteert dat we op een leuke manier kennis vergaren. De Summerschool heeft mijn bewustwording over alles wat er bij huisvesting komt kijken enorm vergroot en mij praktische voorbeelden gegeven die hierop aansluiten. De Business Case bij Nyenrode was een mooie uitdaging.”, aldus Rémon Kok, Facility Solutions Specialist bij ArrangeGroup.