KNVB campus

WIJ-IK centraal tijdens het jaarcongres

Geplaatst op: 17 september 2019

Op vrijdag 1 november vindt de 24e editie van het Arrange Consultancy jaarcongres plaats. Dit jaar staat het thema ‘WIJ-IK’ – en de invloed van een veranderende wij-ik-balans op facility management – centraal. In lijn met dit thema nodigen wij jullie graag uit in (onder andere) ons gezamenlijk ondernemershuis, hoofdkantoor van ArrangeGroup, in Hilversum. Ben jij er (weer) bij?

‘WIJ-IK’ centraal als thema

In de moderniteit verschuift de wij-ik-balans. Er komt meer nadruk te liggen op wat mij van jou onderscheidt (ik-beeld), dan op wat wij gemeenschappelijk hebben (wij-beeld). Deze verschuiving wordt veroorzaakt door de sociale mobiliteit en de vrijheidsgraden die in de loop van de tijd steeds groter zijn geworden, mede door toedoen van een stijgende welvaart. Technologische ontwikkelingen verrijken deze verschuiving.

Het verlangen naar samenzijn met anderen is in de moderne samenleving echter niet minder geworden. Maar de spontane mogelijkheden voor  persoonlijke contacten zijn door de verandering in de sociale structuur wel afgenomen. Door deze flexibilisering en verzakelijking van relaties is de enkeling voor sociaal contact meer aangewezen op eigen initiatieven. De vrijheid en ruimte om het leven naar eigen inzicht in te richten is vergroot, maar hierdoor zijn de lasten op ieders individuele schouders toegenomen. Op het eerste oog tegengestelde bewegingen. Of, hebben ze meer met elkaar gemeen dan we denken? Doen verschillen verbinden? En kun je identiteit maken in je eentje?

Benieuwd op welke manier individualisering leidt tot nieuwe vormen van sociale samenhang en betrokkenheid? Wat dit betekent voor de mens, werk en omgeving? En hoe je hiermee omgaat als persoon en (facilitair) team? Kom erachter tijdens ons jaarcongres.

Het programma

De ochtend staat in het teken van plenaire presentaties van diverse sprekers. Hierbij kiezen wij voor een aftrap die algemene ontwikkelingen en trends ten aanzien van ‘wij-ik’ weergeeft en de noodzaak aanstipt. De daaropvolgende sprekers verdiepen zich in de toepasbaarheid binnen organisaties en de rol van facilitair daarin. Na de lunch zetten we het thema verder letterlijk in beweging middels verschillende (sub)sessies. Onder het genot van een drankje en goed gezelschap sluiten we de dag met elkaar af.

Dagvoorzitters

We kunnen alvast verklappen dat het dagvoorzitterschap in handen is van een duo waarin jong facilitair talent samen met een ervaren ondernemer het podium krijgt. Onze collega’s Emma van der Zouwen en Sander Koop nemen jou mee op reis langs de inspirerende verhalen en interactieve sessies van onze sprekers.

Inspirerende sprekers

Eén van die sprekers is voormalig Formule 1 coureur en huidig sportief directeur Dutch Grand Prix. Jan Lammers neemt ons mee in al zijn ervaringen in de racesport. Hij noemt zichzelf een mazzelaar, omdat hij slechts de bestuurder was van een veel groter team dat verantwoordelijk was voor de prestatie. ‘Je wint de bekende autorace Le Mans nu eenmaal niet in je eentje’, aldus Lammers. Bescheidenheid of succesfactor? Hij deelt ons zijn lessen over dromen waarmaken, talenten benutten en de kracht van samenwerken en wat wij daar als (facility) managers van kunnen leren.

De locatie

Het programma zal plaatsvinden in en om het pand waarin wij zijn gevestigd: het Rotor gebouw te Hilversum. Wij maken daarbij gebruik van het naastgelegen bos en het ondernemerschap op de werf waar ons gebouw onderdeel van uitmaakt.

Wij ontvangen jou graag op ‘De Stookplaats’:
Mussenstraat 9 1223 RB Hilversum

Voor het middagprogramma nemen wij je mee naar ‘Het Rotor gebouw‘:
Arendstraat 35 1223 RE Hilversum

Inschrijven

Wil je deze inspirerende dag, inclusief de grootste en gezelligste VrijMiBo, niet missen? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Inschrijven voor het jaarcongres
Terug naar het nieuwsoverzicht