Brain-web

Risicobeperking door de inzet van een interimmer

Geplaatst op: 21 juni 2016

Op den duur krijgt elke organisatie er mee te maken: een capaciteitsprobleem. Ontstaan door langdurige ziekte, groei van de organisatie of het vertrek van medewerkers. Om dit probleem op te vangen kunt u kiezen voor de inzet van een interimmer.

Risicobeperking

Als u een interimmer aanneemt, blijft het risico bij de werkgever liggen en niet bij u als opdrachtgever. Pensioensregelingen, vervoer en opleidingsmogelijkheden worden door de werkgever verzorgt. Er wordt een passende vervanging geregeld als een interimmer ziek wordt, zodat u zo goed mogelijk ontzorgt blijft en de opdracht en eventuele deadlines geen gevaar lopen. Ook in het geval van langdurige ziekte.

Passend bij uw organisatie

Wat gebeurt er als de interimmer niet bij het team past? De werkgever dient zijn interimmers goed te kennen en weet bij welke organisaties de interimmer goed tot zijn recht komt. Door goed overleg met u als opdrachtgever kijken we welke interimmer goed bij de organisatie past. Blijkt dit toch niet zo te zijn? Dan kunnen we een andere interimmer inzetten of juist gebruikmaken van de verschillen tussen het team en de interimmer. Vreemde ogen dwingen immers tot nadenken en kan tot de inzet van efficiëntere processen leiden.

Flexibele schil

De inzet van een interimmer is zeer flexibel en altijd tijdelijk. U kunt zelf aangeven hoeveel maanden u verwacht om het capaciteitsprobleem op te lossen. Er geldt doorgaans een opzegtermijn van een maand. Na deze periode zit u niet meer aan de interimmer vast en dankzij een goede (kennis)overdracht kan uw eigen personeel het werk weer aan. Als er na de interimperiode nog steeds een capaciteitsprobleem heerst, kunt u de interimmer eenvoudig langer aanhouden en eventueel zelfs opschalen met een extra interimmer. De interimmers zorgen op deze manier voor een flexibele schil binnen uw organisatie.

Kennisinjectie

Kiest u voor de inzet van een interim-medewerker, dan bent u niet zelf verantwoordelijk voor eventuele trainingen of ontwikkelingstrajecten. In dit geval zorgt de werkgever voor de volledige training, begeleiding en ontwikkeling van de medewerker. Door de inhuur van een externe specialist injecteert u dus kennis en ervaring in uw facilitaire organisatie.

Passende, facilitaire oplossingen

Tijdelijke inzet van interimmers biedt uw organisatie diverse voordelen. Facilitair interimmers realiseren toekomstbestendige, facilitaire oplossingen voor u en uw klanten! ArrangeGroup biedt interimmers die passende oplossingen voor zowel capaciteits- als kennisgedreven vraagstukken verwezenlijken op het gebied van Facility Management en Inkoop. Benieuwd naar meer voordelen? Lees dan het artikel over verwachtingsoverstijgend werken.

Tiko Smetsers
Terug naar het nieuwsoverzicht