Leekerweide

Rienk: Toekomstbestendige facilitaire oplossingen dankzij ArrangeGroup

Geplaatst op: 15 juni 2015

Leekerweide is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Samenwerking en de juiste organisatiestructuur is voor Leekerweide zeer belangrijk om hun cliënten te ondersteunen en te ontzorgen. Om de gehele facilitaire organisatie te optimaliseren, schakelden zij ArrangeGroup in.

De juiste kennis en knowhow

De keuze voor ArrangeGroup was heel bewust, vertelt Rienk IJpma, facilitair manager bij Palito, het facilitaire bedrijf van Leekerweide: “Ik ken ArrangeGroup vanuit mijn vorige baan bij een GGZ-instelling en had positieve ervaringen en goede contacten. Toen ik bij mijn huidige functie kennis en knowhow nodig had op het gebied van Facility Management, dacht ik direct aan ArrangeGroup en zijn we gestart met een Servicedesk Scan. Al snel volgden een Hospitality Scan, Mystery Visits, advies over de inkooporganisatie en over de inrichting en besturing van de algehele facilitaire organisatie.”

“De samenwerking met ArrangeGroup verloopt altijd goed: op een prettige, inspirerende en open manier. En met humor!”

Beter gehoord en gekend

Vanaf het begin is ArrangeGroup betrokken geweest bij het ontwikkeltraject omtrent de herstructurering van de facilitaire organisatie van Leekerweide: “ArrangeGroup kent onze organisatie goed door alle geleverde activiteiten. Ze zijn in staat om vanuit de markt de juiste adviezen te geven. Dit leidde onder andere tot een ontwikkeltraject (georganiseerd samen met partner Wisborn). Tachtig facilitaire medewerkers en managers werden getraind op ‘denken vanuit de klant’, communicatie en samenwerking.

Dankzij een daaropvolgende strategische workshop met ArrangeGroup kwamen wij tot nieuwe, verrijkende inzichten. Op 1 januari dit jaar gaven we daarom vorm aan een nieuwe structuur met minder managementlagen. Deze nieuwe structuur werkt erg goed: taken en bevoegdheden zijn nu beter belegd. Het effect is dat onze medewerkers zelf aangeven dat ze een betere positie hebben binnen de organisatie en dat ze zich meer gehoord en gekend voelen. Dit had ik van tevoren niet voorzien, dus dat is een zeer gunstig positief effect dankzij de adviezen van ArrangeGroup.”

Innovatie met humor

Rienk is erg enthousiast over de samenwerking: “Ik merk dat ArrangeGroup veel tijd en energie in de dienstverlening stopt. De samenwerking verloopt altijd goed: op een prettige, inspirerende en open manier. En met humor! ArrangeGroup doet niet alleen wat gevraagd wordt, maar gaat altijd een stapje verder. Hierin zijn ze vooruitstrevend en innoverend. Ze verlenen niet alleen de dienst, maar denken in het algemeen mee over de ontwikkelingen die voor onze organisatie van belang zijn. Een voorbeeld is als ik aangeef dat we een medewerkersbijeenkomst organiseren.”

Toekomstbestendige facilitaire oplossingen

“Ik ervaar ArrangeGroup als een organisatie met een open blik en houding die kijkt naar kansen en innovaties. Jullie zijn niet behouden en conservatief, maar denken na over innovatieve, toekomstbestendige facilitaire oplossingen. Dat sluit aan bij mijn denkwijze. Daarom zou ik ArrangeGroup zeker aanbevelen aan andere organisaties. Ik ben zeer tevreden over de samenwerking en de behaalde resultaten. De enige tip die ik ArrangeGroup kan geven is: blijf onderscheidend en blijf hierin excelleren zoals jullie nu ook doen.”

Rienk-Leekerweide
Terug naar het nieuwsoverzicht