ArrangeGroup

Richard: “Bij ArrangeGroup zit ik echt op mijn plek!”

Geplaatst op: 20 Aug 2015

Het woord is aan Richard Wijnbelt, een sociaal en ondernemend facilitair talent. Een greep uit zijn leven en de opdrachten die hij voor ArrangeGroup vervult.

Net uit de studieboeken

Sinds vorig jaar is Richard werkzaam bij ArrangeGroup als Facility Talent. Hij startte zijn carrière als servicedesk medewerker bij Rabo Vastgoedgroep en vervolgde deze na drie maanden bij Koninklijke Kentalis. Richard: “Ik kwam net uit de studieboeken en had nog geen ervaring met facilitaire systemen en werkgerelateerde processen, maar tijdens mijn functies op de facility desk heb ik in een rap tempo veel geleerd. Denk aan hoe om te gaan met klanten, de inrichting van facilitaire systemen, werkstructuren, maar ook het werken in een kantooromgeving.”

Een leuke uitdaging met mooie resultaten

Op dit moment werkt Richard aan een opdracht bij de BAR-organisatie (bestaande uit de gemeentes Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk). “Er was een capaciteitsprobleem op hun facility desk. Ze stonden ruim 80 meldingen in het rood, hadden een doorlooptijd van een week en reserveringen werden incorrect geboekt. Het is een understatement als ik zeg dat klanten tevreden waren. Voor mij een prachtige uitdaging! Door een aantal verbeteringen ontstonden mooie resultaten. Er staan nu nog maar 20 meldingen in het rood, waarbij het voornamelijk gaat om meldingen die pas in de toekomst spelen. Het FMIS systeem is geoptimaliseerd, waardoor we beter gebruikmaken van de mogelijkheden en reserveringen worden nu correct ingeschoten. Klanten krijgen weer meer vertrouwen in onze desk. Na vier weken bij de BAR ben ik doorgestroomd naar coördinator en verantwoordelijk voor alle operationele zaken, de aansturing van het team en advisering. Het is nu tijd voor de volgende fase: het team zelfsturend maken, zodat ze straks zonder mij de werkzaamheden kunnen verrichten en dezelfde kwaliteit behouden.”

Dit ga ik doen, dit klopt!

Richard voelt zich helemaal op zijn plek bij ArrangeGroup: “Een studiegenootje liep stage bij ArrangeGroup en attendeerde mij op de openstaande vacature bij Rabo Vastgoedgroep. Ik kende ArrangeGroup al van de presentaties en workshops die ze regelmatig organiseren op de Hogeschool. Het bedrijf straalt van enthousiasme en biedt young professionals mooie kansen. Het klikte meteen. Hier hoefde ik niet meer over na te denken, dit ga ik doen. Dit klopt! Tot op de dag van vandaag heb ik het erg naar mijn zin. Door de verschillende projecten, de begeleiding en de kans die ik krijg om mezelf verder te ontwikkelen.”

Even tussendoor naar Australië

Tussen zijn projecten door heeft Richard een reis gemaakt door Australië: “Ik wilde graag reizen en dit moment was perfect. Mijn opdracht bij Rabo Vastgoedgroep was afgerond en ik had nog geen woning waar ik rekening mee moest houden. Dan moet je niet wachten, maar gewoon gaan! Ik heb echt een toptijd gehad daar. Ik vind het mooi om te zien dat je zelfs op vakantie of tijdens het reizen je rol als FM’er vervult. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen op de afdeling Housekeeping in een hotel. Ik checkte onder andere of de kamers goed schoon waren. Normaal gesproken zou ik op vakantie niet onder het bed of op de kastjes kijken, maar nu doe ik dat automatisch. Het zijn hele simpele dingen die je vanuit je werk in je privéleven over gaat nemen.

Naast reizen, ben ik een actieve sporter en wil ik zoveel mogelijk uit het leven halen. Ik bezoek regelmatig FM-gerelateerde bijeenkomsten en evenementen om mijn netwerk verder uit te breiden. Een voorbeeld is het alumni event bij de Hogeschool Utrecht. Leuk om te horen waar je klasgenoten terecht zijn gekomen. Dat kan altijd handig zijn voor de toekomst!”

“ArrangeGroup biedt young professionals mooie kansen. Het klikte meteen.”

Over Richard!

Naam: Richard Wijnbelt
Leeftijd: 27 jaar
Woonplaats: Maarssen
Relatie: samenwonend
Hobby’s: sporten (zwemmen, hardlopen, fitness, boksen) en reizen
Functie: Facility Talent
Opleidingen: Facility Management aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort
Opdrachtgevers bij AG: Rabo Vastgoedgroep, Koninklijke Kentalis, BAR-organisatie

Richard Wijnbelt ArrangeGroup

bel mij terug