KNVB campus

Regie op eigen ontwikkeling dankzij Arrange Academy

Geplaatst op: 17 augustus 2021

De Arrange Academy is alweer ruim een jaar live en is sinds 1 april dit jaar uitgebreid met het online ontwikkelplatform Studytube. Arranger Lisa Lehman heeft al heel wat uren gevuld met online colleges, trainingen en kennisdocumenten. In een interview vertelt Lisa waarom ontwikkeling zo belangrijk voor haar is, wat ze hiermee bereikt heeft en hoe zij dit direct in de praktijk toepast.

Onbeperkt toegang tot trainingen

De Arrange Academy is ontwikkeld vóór en dóór Arrangers, waarbij het delen van kennis en vaardigheden centraal staat. Studytube is hier onlangs aan toegevoegd. Dit is een online leeromgeving waarin een groot aantal uiteenlopende trainingen wordt aangeboden. Alle Arrangers hebben hier onbeperkt toegang tot. Zo ook Lisa Lehman (26 jaar). Zij werkt via ArrangeGroup als Hospitality Hostess bij de Rabobank. Binnen deze functie is zij verantwoordelijk voor de ontvangst van bezoekers in de bankhal. Deze functie oefent ze uit bij verschillende locaties in Midden- en Noord-Nederland. “Ik werk nu ruim een jaar voor ArrangeGroup en ben nog lang niet uitgeleerd. Ik wil graag mijn ambities om leiding te geven najagen en mijzelf zo veel mogelijk verder ontwikkelen.”, vertelt Lisa.

Ontwikkeling geeft energie

Op de vraag waarom ontwikkeling zo belangrijk is, antwoordt Lisa: “Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om te groeien en mezelf verder te ontwikkelen op onderwerpen die ik interessant vind. Dat geeft mij ontzettend veel energie. Door de corona-periode had ik meer tijd vrij en kon ik op mijn eigen ontwikkeling focussen. Veel banken waren namelijk gesloten of er kwamen weinig bezoekers, waardoor het geheel aan werkzaamheden minder was. Daar heb ik optimaal gebruik van gemaakt door me te focussen op mijn ontwikkeling. Zo heb ik veel colleges gevolgd van de Arrange Academy en heb ik vorig jaar de Summerschool over Inkoop afgerond. Het werd mij veel duidelijker hoe een inkoopproces in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken. Voor mijn gevoel kreeg ik hierdoor meer kennis en kon ik over dit onderwerp veel beter meepraten. Helaas is het dit jaar te druk met de invulling van alle vakantieroosters, waardoor ik te weinig tijd heb om de Summerschool 2021 over Huisvesting te volgen.”

Neem contact met ons op!
Naar nieuwsoverzicht

Zelf de regie nemen

Over de reden waarom Lisa zo actief deelneemt aan de Arrange Academy vertelt zij: “Het is heel fijn dat ArrangeGroup de Arrange Academy aanbiedt met de tool Studytube. Ik kon echt niet wachten tot het online kwam. Het is een hele overzichtelijke tool die toegang geeft tot uiteenlopende onderwerpen. Je kunt écht zelf kiezen wat je leuk vindt om te leren. Het zijn niet alleen facilitaire onderwerpen, maar ook op het gebied van leiderschap en praktische vaardigheden. Het aanbod is ontzettend groot, dus zelfs op persoonlijk vlak zijn er leeritems. Als je ergens tegenaan loopt – welke functie je ook hebt – dan kun je het antwoord wel vinden op Studytube. Vooral de filmpjes vind ik prettig: de hoofdstukken zijn verdeeld in allemaal korte filmpjes met opdrachten tussendoor. Belangrijke begrippen worden uitgelegd, waardoor dit prettig en makkelijk leert. Je krijgt hierdoor echt de regie over je eigen ontwikkeling en kan trainingen volgen wanneer je maar wilt. Het volgen van verschillende trainingen is normaal gesproken een hoop geld, maar nu kun je er onbeperkt gebruik van maken.”

Direct toepasbaar in de praktijk

Lisa heeft verschillende colleges en online trainingen gevolgd, maar er was één training die haar het meeste bij bleef: “Ik vond de training Wet Financieel Toezicht (WFT) het meest interessant. Ik werk bij een bank, waardoor het heel belangrijk is om hier meer vanaf te weten. Ik kon het geleerde ook direct in de praktijk brengen en dat werd zeer gewaardeerd bij de bank. Zo kon ik direct daarna kleine zaken oplossen, waardoor ik zelf ook zekerder in de bankhal mijn werkzaamheden uitvoer. Echt een win-win-situatie.”

Toekomstige ambities

“In de toekomst wil ik me verder verdiepen op het gebied van gamification. Dus mensen beïnvloeden door middel van een spelvorm. Dit college werd ook in een hele actieve werkvorm gegeven, waardoor die mij echt is bijgebleven. Daarnaast wil ik mij verdiepen in leiderschap. Ik wil graag in een leidinggevende functie terechtkomen, als aanspreekpunt voor een team. Dankzij de Arrange Academy kan ik meer leren over hoe je een team kunt aansturen en wat hier allemaal bij komt kijken. Ik heb zelf niet de juiste papieren hiervoor, dus hoe meer ik bij kan leren, hoe beter natuurlijk. Erg prettig om binnen ArrangeGroup mijn ambities na te jagen”, aldus Lisa.