ArrangeGroup

Realisatie nieuw gemeentehuis Westland van start

Geplaatst op: 09 May 2016

In de afgelopen maand werd op de bouwplaats van het nieuwe gemeentehuis Westland de ‘eerste paal’ geslagen. Hiermee werd het officiële startsein gegeven van de realisatie van het publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan en het kantoorgebouw voor de medewerkers aan de Laan van de Glazen Stad. Consortium De Groene Schakel (Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties en PCH) heeft de opdracht verworven om het nieuwe gemeentehuis van Westland te bouwen en exploiteren. De nieuwe gemeentelijke huisvesting is duurzaam en zal de kwaliteit en efficiency van de dienstverlening vergroten.

Publieks- en bestuurscentrum

In het publieks- en bestuurscentrum aan de Verdilaan wordt de publieksbalie gehuisvest voor burgers en ondernemers. Daarnaast is dit het politieke hart van de gemeente waar de raads- en commissievergaderingen worden gehouden. De volledig transparante gevel zorgt ervoor dat het meubel letterlijk op het plein staat, waardoor bezoekers zich zeer welkom voelen. Het gebouw heeft drie bouwlagen en is 5.280 m2 groot. In dit gebouw komen 130 werkplekken.

Gemeentekantoor voor medewerkers

Het gemeentekantoor voor medewerkers komt aan de Laan van de Glazen Stad. Dit is de nieuwe verbindingsweg tussen de Middel Broekweg en de woonwijk Hoogeland. Deze weg gaat dwars over de locatie waar vroeger het scholencomplex van ISW Tiendweg stond. Het gemeentekantoor is zakelijk van buiten en van binnen erg uitnodigend en representatief. Een inspirerende werkomgeving waarin ontmoeten en het delen van kennis centraal staan. Het gebouw heeft vier bouwlagen en is 5.660 m2 groot. Er worden 397 werkplekken gerealiseerd in dit gebouw.

De Groene Schakel

Consortium De Groene Schakel bestaat uit Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties, PCH Dienstengroep (allen VolkerWessels ondernemingen). Het ontwerp van de gebouwen is gemaakt door architectenbureau cepezed. Betrokken Westlandse bedrijven bij dit consortium zijn: Priva, Schwagermann en Elektravon. Overige adviseurs van het consortium zijn KondorWessels Projecten, Buro Lubbers, KVMC, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, draaijer+partners, cepezedinterieur, ArrangeGroup, Vijverborgh, Beeldenfabriek en VolkerWessels Vastgoedbeheer.

Gemeente Westland

bel mij terug