KNVB campus

Programma jaarcongres Arrange Consultancy compleet

Geplaatst op: 15 oktober 2019

Over ruim twee weken is het weer zover: traditiegetrouw vindt op de eerste vrijdag van november het Arrange Consultancy jaarcongres plaats. In ons vorige artikel vertelden wij over het thema en kwamen het programma en de locatie al even kort aan bod. Ondertussen is het gehele programma rond en kunnen wij deze met trots delen. Nieuwsgierig geworden naar de exacte invulling van het programma? Lees dan snel verder!

Samen alleen, alleen samen!

De invloed van een veranderende wij-ik balans staat centraal tijdens het jaarcongres op 1 november. Op werkelijk alle gebieden komt dit thema terug: de locatie, het programma en ook de sprekers dragen hier optimaal hun steentje aan bij. Dit begint bij het dagvoorzitterschap: Sander Koop en Emma van der Zouwen, een ervaren ondernemer en een jong facilitair talent, nemen jou mee op reis langs de inspirerende verhalen van de sprekers tijdens deze dag.

Emma van der Zouwen klein

Emma van der Zouwen

Sander Koop

De sprekers

Harm van den Boogaard
Bijdragen aan een leefbare aarde en een goede werkomgeving. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Harm doet dat vaak met behulp van technologie binnen de werkomgeving. Technologie is nooit neutraal. Al sinds de mens zijn eerste gereedschap uitvond, zijn daar goede en slechte dingen mee gedaan. Jaren later zien we dat nog steeds. Tijdens zijn introductie kijkt Harm naar alleen en samen; de positieve en negatieve aspecten van innovatie en technologische ontwikkelingen in onze (werk)omgeving.

Jan Lammers
Hij noemt zichzelf een mazzelaar, omdat hij slechts de bestuurder was van een veel groter team dat verantwoordelijk was voor de prestatie. ‘Je wint de bekende autorace Le Mans nu eenmaal niet in je eentje’, aldus Jan Lammers. Bescheidenheid of succesfactor? Hij deelt ons zijn lessen over dromen waarmaken, talenten benutten en de kracht van samenwerken en wat wij daar als (facility) managers van kunnen leren.

Harm van den Boogaard

Harm van den Boogaard

Jam Lammers

Jan Lammers

Henberto Remmerts en Sanne de Groot
Tauw biedt advies, meting- en monitoringsdiensten op het gebied van milieu en werkt aan de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving voor industrie en overheden. Henberto Remmerts werkt hier als Consultant Risicomanagement, Aanbesteden en Contracteren. In zijn rol is samenwerking en aandacht voor de relatie erg belangrijk. De huidige infrastructurele opgave zal alleen slagen als opdrachtgever, ontwerper en uitvoerder nauw samenwerken. Welke theoretische achtergrond kent deze samenwerkingsvorm en hoe vindt deze zijn praktische uitwerking? En welke parallellen zien we terug in het facilitaire werkveld? Sanne de Groot, Adviseur duurzame leefomgeving, vult het verhaal aan vanuit de duurzaamheidsopgave.

Henberto Remmerts

Henberto Remmerts

Sanne de Groot

Sanne de Groot

Gevarieerd middagprogramma

Na het ochtendprogramma bij de Stookplaats vertrekken we voor de lunch en het middagprogramma naar het Rotor media gebouw, waar zowel de La Place als het ArrangeGroup hoofdkantoor zich bevinden. De congresbezoekers hebben een gevarieerd middagprogramma voor de boeg. Hierbij kan bij inschrijving de keuze gemaakt worden voor een programmaonderdeel in het kader van ‘WIJ’ door Martine de Vaan, of ‘WIJ-IK’ door Pancras Evers.

Martine de Vaan
Martine de Vaan is oprichter van Weeting – have a walking meeting – en Innovatiemanager van het Rijksvastgoedbedrijf. Zij loopt sinds vier jaar 7 km per dag zonder dat het tijd kost. Met haar boodschap dat een productiever, leuker en gezonder leven mogelijk is zonder offers te brengen, krijgt ze mensen en organisaties letterlijk in beweging. Weeting is een concept voor wandelend vergaderen dat door steeds meer organisaties wordt toegepast. Tijdens het jaarcongres vertelt Martine over de filosofie achter weeting en de succesfactoren bij het implementeren en gaan we vervolgens samen aan de slag. Want facilitair managers en medewerkers spelen een belangrijke rol – en kunnen bijdragen – als “wij-facilitator”. Als lopen geïntegreerd is in het dagelijks leven, het leren, vergaderen, reizen en ontmoeten, is er geen discipline nodig om voldoende te bewegen, en kunnen we mensen helpen één van de populairste nieuwjaarsvoornemens waar te maken.

Pancras Evers
Kies je niet voor het programmaonderdeel weeting met Martine? Woon dan de presentatie in het kader van ‘IK-WIJ’ van Pancras Evers bij. We zien steeds meer individualisering, zowel in de privésfeer als in de werkomgeving. Dit betekent echter niet dat mensen geen behoefte hebben aan sociaal contact, integendeel! Daarnaast zien we wonen en werken steeds meer door elkaar heen lopen. Wat betekent dit voor de zakelijke dienstverlening en voor de facility manager anno 2025? Hebben we het dan nog steeds over facility manager of zijn we actiever als community manager? Pancras Evers neemt ons mee in zijn visie hierop. Pancras is Directeur van Arrange Integrated, onderdeel van ArrangeGroup. Hij zet zich voor 100% in om het iedere dag beter te doen bij opdrachtgevers door samen met de Arrangers op een gedreven, enthousiaste en slimme wijze facilitaire dienstverlening te verlenen.

Martine de Vaan

Martine de Vaan

Pancras Evers klein

Pancras Evers

Challenge parcours
Na al deze interessante sprekers is het tijd om alle opgedane inspiratie in