ArrangeGroup

Organisaties en mensen optimaal laten werken

Geplaatst op: 24 Feb 2014

Dagelijks worden vele kantoorpanden gebruikt, waar een hoop gebeurt om organisaties en mensen succesvol te laten zijn. Zo ook achter de schermen bij Facility Management, middels de regie en uitvoering van diverse facilitaire aspecten, met als doel om mensen optimaal te laten werken.

Facility Services

Bij onze opdrachtgever zijn wij verantwoordelijk voor de naleving van de contractafspraken, die gemaakt zijn bij één van deze aspecten, namelijk van de Facility Services. Deze bestaan uit de catering, schoonmaak, groen-, automaten- en afval voorziening. Hierin hebben wij met zijn vieren het beheer over een elftal (grote) panden met elk hun bijzonderheden en aandachtspunten. In de praktijk houdt het in dat we veel in gesprek zijn met de leveranciers en een regiefunctie hebben waarin wij aansturen, controleren en coördineren. Ons doel is om samen met de leveranciers te streven naar een zo goed mogelijke dienstverlening voor de bewoners.

Naast onze dagelijkse werkzaamheden staan er voor komend jaar nog een aantal interessante projecten op de planning waar wij als Beheerders Facility Services bij betrokken zijn:

  • Er is voor een nieuwe koffieleverancier gekozen, o.a. naar aanleiding van een koffietest waar de bewoners konden stemmen op hun favoriete leverancier. In kwartaal één van 2014 vindt er bij alle panden een automatenwissel plaats. In totaal zullen er rond de 385 koffieautomaten weggehaald en teruggeplaatst worden.
  • Schoonmaak met een gezicht waarbij de schoonmaakmedewerkers overdag zullen schoonmaken. Hierdoor heeft de bewoner de mogelijkheid om zijn of haar vragen/ideeën/wensen direct aan te geven. Daarnaast wordt de schoonmaakmedewerker meer betrokken bij de organisatie waar ze vaak al jaren werkzaam zijn.
  • Bij gescheiden afval wordt er van de bewoners verwacht dat zij het afval scheiden. Zo kunnen verschillende afvalstromen worden aangeboden waaruit nieuwe producten gerealiseerd worden.
  • En ons eigen Projectplan waarbij we onze functie in kaart brengen en verbeteringen doorvoeren waar nodig. Het is het belangrijk dat de werkzaamheden naar gewenst niveau uitgevoerd worden, ook nadat onze opdracht hier afgelopen is.

Ttrots op dagelijkse praktijken

Samen met onze collega’s en leveranciers zijn wij trots op de dagelijkse prestaties. We proberen het ‘geen bericht is goed bericht’ te doorbreken door dit kenbaar te maken en een partnership aan te gaan. Want kantoorpand of niet, we hebben mensen nodig om mensen te kunnen laten werken!

marcella

bibian

Door: Bibian Otten en Marcella Mesker
Senior Interim Professionals bij ArrangeGroup

bel mij terug