Brain-web

Ontwikkeling en opleiding centraal bij ArrangeGroup

Geplaatst op: 16 augustus 2016

Bij ArrangeGroup staat de relatie met medewerkers en opdrachtgevers centraal als één van de kernwaarden. Goede relaties, ontwikkeling en opleiding spelen een belangrijke rol. Dit zie je terug door de vele interne opleidingsmogelijkheden bij ArrangeGroup met als doel om medewerkers zich te laten ontwikkelen. Hieronder een overzicht van de opleidingen die alleen al dit jaar door diverse medewerkers worden gevolgd.

Lean Six Sigma

De opleiding Lean Six Sigma is eind april gestart en biedt handvatten om processenverbeteringen binnen organisaties op een pragmatische en efficiënte wijze door te voeren. Lean staat voor de juiste dingen doen en Six Sigma voor de dingen goed doen.

Miranda Hiddes-Pronk, Interim Professional bij ArrangeGroup, volgt met 11 collega’s deze opleiding: “Mijn doel is om op een kritische manier naar processen (bij opdrachtgevers) te blijven kijken, knelpunten tijdig te signaleren en deze weg te nemen. Samenwerking en betrokkenheid zijn bij deze procesverbeteringen erg belangrijk. Het is daarbij een mooie en waardevolle aanvulling op de overige opleidingen die ik bij ArrangeGroup heb gevolgd.”

Agile Scrum Foundation

In juni hebben 12 medewerkers van ArrangeGroup de opleiding Agile Scrum Foundation succesvol afgerond. Agile-Scrum is een projectmanagementmethode die vanuit de ICT is overgewaaid naar andere disciplines, waaronder Facility Management. Een van de kenmerken van Scrum is de mogelijkheid om continu feedback te krijgen van opdrachtgevers om te blijven toetsen of de resultaten aan hun wensen voldoen.

Mark ter Haar, Interim Professional bij ArrangeGroup: “Door het volgen van deze opleiding ben ik in staat om de toepasbaarheid van deze methode binnen het facilitaire vakgebied te bepalen en te toetsen. Hierdoor kunnen we een meerwaarde leveren bij de opdrachtgevers die met Agile-Scrum werken of willen gaan werken.”

Praktisch leidinggeven

Bij de cursus Praktisch leidinggeven stonden drie thema’s centraal: wie ben ik als leider en wat is mijn stijl, hoe geef je mens- en resultaatgericht leiding en teambuilding. Er is veel geoefend vanuit praktijksituaties om deze thema’s verder uit te diepen.

Paula van Diermen, Interim Professional bij ArrangeGroup heeft samen met 8 collega’s deze opleiding afgerond: “Door het volgen van deze cursus heb ik geleerd hoe je door middel van leiderschap de samenwerking binnen een team kan optimaliseren. Leiderschap is mensen laten zien dat zij meer kunnen dan dat zijzelf denken. Hier sluit de missie van ArrangeGroup ook prachtig op aan: Empowering People and Business!”

Finance voor non-financials

De opleiding Finance voor non-financials biedt een korte en op maat gemaakte introductie over financiële bedrijfsvoering. Net genoeg om te begrijpen hoe je als FM’er of facilitair projectmanager een vinger aan de pols kunt houden ten aanzien van je financiële verantwoordelijkheden. Deze opleiding is onlangs door 9 ArrangeGroupers succesvol afgerond.

Maurits Buitelaar, Interim Professional bij ArrangeGroup: “Mijn doel voor deze opleiding was leren om financiële overzichten te interpreteren, inzicht te krijgen in diverse kosten, het opstellen van een correcte balans en begroting en een gesprekspartner te kunnen zijn voor controllers. Met deze opleiding is dit aardig gelukt!”

Prince2

Tot slot wordt aan het einde van dit jaar de opleiding Prince2 gegeven aan diverse medewerkers van ArrangeGroup. Tijdens deze opleiding leren zij wat projectmanagement betekent volgens de Prince2 methodiek. Door het toepassen van de principes, thema’s en processen van Prince2, staan de Interim Professionals garant voor succesvol projectmanagement. Deze nieuw opgedane kennis kunnen zij dan direct bij hun opdrachtgevers in de praktijk brengen, waardoor ook zij hier voordeel mee doen.

Terug naar het nieuwsoverzicht