Marloes van Wijk

Onderzoek Marloes zorgt voor start certificering ISO 9001:2015

Geplaatst op: 9 juni 2016

ArrangeGroup bedankt Marloes van Wijk voor haar inzet, gedrevenheid en enthousiasme tijdens haar afstudeerstage. Marloes heeft in de afgelopen vier maanden een onderzoek gedaan naar ISO 9001:2015 met als doel te achterhalen op welke wijze ArrangeGroup het ISO-certificaat kan behalen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en te optimaliseren. Een mooie doelstelling voor ArrangeGroup om te bewijzen dat kwaliteit en ontwikkeling voorop staan!

‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt’

Marloes studeert Facility Management aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Van februari tot en met mei heeft ze met veel plezier haar eindejaarsstage gelopen bij ArrangeGroup. Haar hoofdonderwerp: ISO 9001:2015. Dit is een internationaal geaccepteerde norm met betrekking tot kwaliteits- managementsystemen. De ISO 9001:2015 wordt gebruikt om te beoordelen of organisaties voldoen aan de eisen en wensen van de klant. ISO is vooral gericht op het beheersen van risico’s en het benutten van kansen. Simpel gezegd: ‘Zeg wat je doet en doe wat je zegt.’ Door het opstellen van gerichte maatregelen kan ArrangeGroup aan haar opdrachtgevers laten zien dat ze betrouwbare partij is die de kwaliteit van de dienstverlening continu verbetert.

ISO 9001:2015 certificering

ArrangeGroup is dit ISO-traject gestart met het verder vormgeven van het kwaliteitsbeleid en door alle processen en risico’s per afdeling in kaart te brengen om zo de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Binnenkort is de interne audit, waarbij gekeken wordt waar ArrangeGroup staat. Daarna volgt een externe audit door een onafhankelijk gecertificeerde instelling om te controleren of alle processen zijn opgesteld en alle risico’s zijn geïnventariseerd. Daarnaast wordt gekeken of alle medewerkers daadwerkelijk volgens de opgestelde processen werken. Als ArrangeGroup deze audit succesvol doorloopt, ontvangen ze dit jaar nog de ISO 9001:2015 certificering omtrent de interim-dienstverlening.

Kwaliteit voorop

Aldy Hoogenberg, HR Manager bij ArrangeGroup: “Ons doel is om eind dit jaar gecertificeerd te zijn voor ISO 9001:2015 omtrent onze interim-dienstverlening. Daarmee bewijzen we als organisatie dat we doen wat we zeggen, betrouwbaar zijn en kwaliteit voorop stellen. Met het onderzoek van Marloes hebben we de eerste stappen gezet richting de ISO-certificering. Deze samenwerking verliep erg prettig: Marloes is enthousiast, gedreven en resultaatgericht en daarom houden we Marloes graag in dienst!”

Volwaardig lid van het team

Marloes is ook erg positief over haar stageperiode bij ArrangeGroup: “Ik heb het erg naar mijn zin bij ArrangeGroup en veel geleerd in de afgelopen tijd. Vanaf de eerste dag werd ik met open armen ontvangen en als volwaardig lid van het team beschouwd. Ik voelde me direct thuis en zie ArrangeGroup als een flexibele, professionele en gezellige partij. Zo’n leuke partij dat ik een baan aangeboden heb gekregen als HR & Facilitair Medewerker en ik direct gestart ben om deze afdeling te ondersteunen!”

ISO 9001-2015
Terug naar het nieuwsoverzicht