Vivian Meulenveld (medium)

Believe and Go For It: Ondernemen naast je werk

Geplaatst op: 24 december 2019

BGFI. Wel eens voorbij zien komen? Die afkorting staat voor Believe and Go For It. Dat is wat ArrangeGroup zoekt in haar collega’s en wat aangemoedigd wordt binnen, maar ook buiten de organisatie. Een mooi voorbeeld van de Believe and Go For It mentaliteit is een nieuw initiatief van één van onze Arrangers.

Lots & Dots

Simone van der Neut (29 jaar), sinds 2,5 jaar werkzaam bij Arrange Integrated, heeft onlangs een stichting opgericht: Lots & Dots. Dit is een baby- en kinderkledingmerk dat hippe, handgemaakte producten maakt in samenwerking met oudere dames. Simone vertelt over het concept: “Toen ik een half jaar geleden moeder werd van dochter Lotte, heb ik mijn naai-hobby weer opgepakt. Babybroekjes maken vond ik zo leuk dat ik besloot daar meer mee te willen doen. Ik bedacht een concept waarbij we niet alleen iets doen voor de jongste generatie, maar ook voor de oudere generaties. Ik ben een naaiclub gestart met dames die een ‘dot’ aan naaiervaring hebben en die het leuk vinden om wekelijks bij elkaar te komen. Samen maken we hippe, kwalitatief goede producten. De opbrengst komt ten goede aan uitjes voor ouderen in verzorgingstehuizen. Zo doen we iets moois tegen eenzaamheid onder ouderen. Vanaf begin 2020 gaan we de producten via een webshop verkopen.”

Believe and Go For It binnen Arrange

“Een mooi initiatief wat wij als ArrangeGroup aanmoedigen”, vertelt Arjan Elst, Directeur ArrangeGroup. “Ooit mocht ik, samen met mijn huidige compagnon Sander, mijn droom leven door het opzetten van het huidige ArrangeGroup. We ontdekten dat het werken vanuit een diepe wens ofwel ‘believe’, ontzettend veel energie en veerkracht gaf om succesvol te zijn. Dit inzicht hebben wij diep verankerd binnen onze cultuur. De toepassing hiervan hoeft, zoals in het geval van Simone, niet uitsluitend binnen ons bedrijf te zijn. Het is altijd mooi als mensen hun hart volgen.” aldus Elst.

“Geweldig om te zien dat medewerkers zonder zakelijke beperking dit DNA-kenmerk vanuit en op zichzelf toepassen. Hiermee komt naast Believe and Go For It, ook een ander belangrijk kenmerk heel mooi naar voren; zelfregie.” vult Sander Koop, Directeur ArrangeGroup, aan.

Vertrouwen en bouwen

Simone: “In mijn werk ben ik altijd bezig met ontwikkeling, toekomst en nieuwe dingen. Dit betekent dat ik vaak ergens aan begin zonder precies te weten waar iets toe leidt. Dan is het heel fijn te weten dat de organisatie stimuleert om er in te duiken zonder precies te weten wat de uitkomst gaat zijn. Geloof je ergens in? Dan krijg ik het vertrouwen om het gewoon te proberen. Levert het niet op wat we gehoopt hadden? Dan hebben we dat ervan geleerd. Deze mindset stimuleert mij ook buiten het werk te doen waar ik in geloof. Zo is het idee voor Lots & Dots niet bij een idee gebleven, maar omgezet in actie. Iets waar ik heel trots op ben!”

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Lots & Dots is te volgen via Instagram en Facebook.

Naar het nieuwsoverzicht
In contact met het team