ArrangeGroup

Oh, Just a Perfect Day

Geplaatst op: 19 Sep 2013

Facility Management gaat feitelijk over het slimmer, beter, sneller, meer comfortabel, etc. laten werken van je collega of klant. Jouw doel, als Facility Manager, is om zo effectief mogelijk te zorgen dat een collega of klant het beste uit zijn of haar dag haalt. Ondanks de vele financiële, randvoorwaardelijke en organisatorische uitdagingen die daar bij horen.

Make a perfect day

Om alles een beetje overzichtelijk te houden, hebben we deze drang naar het faciliteren van je collega’s onderverdeeld in categorieën. Deze zijn, al dan niet, gevangen in de NEN-EN 15221 of ‘the good old’ NEN2748. Waarom ICT geen onderdeel is van Facility Management blijft voor mij een raadsel, want juist ICT kan bijdragen aan een productieve dag.

Een prachtig voorbeeld hiervan is het programma (of applicatie / app) Evernote, dat ervoor zorgt dat je het beste uit je dag haalt. Met Evernote krijg je namelijk een extra digitaal geheugen en dit zorgt dat je erg makkelijk zaken kan onthouden, ordenen en regisseren. Bovendien is het beschikbaar op vrijwel alle apparaten. Richt Evernote handig in en je hebt altijd je relevante gegevens, notities, foto’s of ‘to do’-lijsten bij je. Daarnaast is het erg veilig door de stevige beveiliging en ultiem goed doorzoekbaar. Altijd alles bij hand en zo gestructureerd als jij wilt.

Gettings things done

Toch schuilt ook hier een gevaar. Je moet gedisciplineerd werken. Een goed hulpmiddel om beter gebruik te maken van je tijd is de methode “Gettings Things done” van David Allen. De methode bestaat uit een aantal tips om je werk gestructureerd en gedisciplineerd aan te pakken. Met als resultaat, dat je meer gedaan krijgt! Nu wilt het zo zijn dat Evernote en de “Gettings Things Done”-methode (GTD) een uitstekend huwelijk hebben. Wel even je Evernote-account zo inrichten dat het goed werkt, maar ook hier is hulp voor. De website met de prachtige naam “The secret weapon” legt stap voor stap uit hoe je je Evernote-account inricht op een GTD manier.

Persoonlijk gebruik ik de inrichting van thesecretweapon voor Evernote nu een half jaar. En het bevalt me uitstekend. Zo is mijn mailbox vrijwel leeg, heb ik mijn administratie gedigitaliseerd en vergeet ik vrijwel niks meer. Geef het een kans, ervaar de de voordelen en vertel het aan je collega’s. Wellicht draag je zo nog meer bij aan “A Perfect (work)Day!”

Door: Abraham Van Der Vuurst – Sales Manager, ArrangeGroup

bel mij terug