ArrangeGroup

Nationaal Integratiediner I Resourcing one social and responsible world

Geplaatst op: 24 Oct 2012

Woensdag 10 oktober heeft het Nationaal Integratiediner landelijk plaats gevonden. Ruim 1.200 tafels en 7.000 mensen brengen deze dag samen door, eten met elkaar en leren elkaar kennen. Ze namen de tijd door naar elkaar te luisteren om op deze manier meer begrip voor elkaar te krijgen.

Nationaal integratiediner

ArrangeGroup heeft zich hier dit jaar ook voor ingezet. Er is gekozen voor twee uiteenlopende organisaties om zo de breedte van het initiatief te benadrukken, maar toch ook organisaties die hun bijdrage leveren binnen onze samenleving door hulp te bieden aan anderen. De organisaties zijn het Leger des Heils, locatie De Blinkert en Amaris Zorggroep, locatie De Amerhorst. Het Leger des Heils zet zich in om menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. Amaris De Amerhorst levert wonen, zorg en welzijn op maat voor ouderen.

Wij hebben ons op deze bijzondere avond gerealiseerd dat je door andere mensen te leren kennen en naar elkaars verhalen te luisteren je meer begrip voor elkaar krijgt. Oud en jong, ziek en gezond, middenin de maatschappij en afstand tot de maatschappij, de verschillen waren duidelijk en we hebben ze gevierd! ArrangeGroup heeft in samenwerking met het Leger des Heils en Amaris 50 mensen een bijzondere avond bezorgd. In de middag werden de tafels enthousiast sfeervol gedekt in het thema en werden de ruimtes in orde gemaakt voor de gasten. Bij binnenkomst waren de meeste mensen nog een beetje afwachtend. Echter werd door bij elkaar aan tafel te zitten en een hapje te eten duidelijk hoe gezamenlijk eten ieder tot elkaar deed komen.

Resourcing one responsible world

De avond bij het Leger des Heils was bijzonder vanwege de combinatie van cliënten, verzorgers, vrijwilligers, leveranciers, buurtcommissie en relaties. Een avond welke bedoeld was om zonder vooroordelen bij elkaar te zijn, elkaar te respecteren en te genieten van het heerlijke eten. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen.

Bij Amaris zijn medewerkers, bewoners en diverse ouderen organisaties van verschillende geloofsovertuigingen bij elkaar aan tafel geschoven. Bijzonder aangezien deze mensen elkaar allemaal nodig hebben in onze maatschappij. Twee van de gasten beleefde een extra speciaal moment, twee oude buurmeisjes zagen elkaar na 60 jaar weer voor het eerst, wat een bijzondere bijkomstigheid was. Op beide locaties werd er meerdere keren van plaats gewisseld en ontstonden er nieuwe gesprekken.

Samenvattend was het een bijzondere en zeer geslaagde avond! De avond heeft mensen doen nadenken en beseffen dat een ieder gelijk is en we elkaar nodig hebben.

bel mij terug