Vivian Meulenveld (medium)

Combinatie werkervaring en opleiding dankzij Traineeship Arrange

Geplaatst op: 2 april 2019

Afgelopen zomer heb ik de opleiding Facility Management afgerond aan de Haagse Hogeschool. Daarna is ArrangeGroup op mijn pad gekomen en ben ik gestart als Facility+ Trainee bij Arrange Interim. Als onderdeel van dit traineeship heb ik momenteel een interim-opdracht bij de Gemeente Purmerend als Allround Facilitair Medewerker. Een leerzame uitdaging waarbij ik de praktijk met een opleidingsprogramma combineer.

Het verhaal van … Jade

Naam: Jade Brinkers
Functie: Facility+ Trainee
BV: Arrange Interim

Facility+ Trainee

Binnen Arrange Interim volg ik het traineeship, een nieuw concept. De toekomstvisie is dat ICT, HRM en FM steeds meer gebundeld worden in een shared service center. Het traineeship speelt hierop in door werkervaring en opleiding met elkaar te combineren, waardoor ik straks breder inzetbaar ben bij opdrachtgevers. Daarnaast is het een leerzaam traject, omdat we vanuit ons opleidingsprogramma eens in de twee weken trainingen volgen met collega-interimmers. Hier word ik opgeleid in alle ondersteunde kennisdomeinen naast FM. Denk aan IT, HR, Finance en Techniek. Hierdoor is er een grote mate van kennisoverdracht en leer ik veel van anderen door hun praktijkervaringen.

TOPdesk bij de Gemeente Purmerend

In november 2018 ben ik via Arrange Interim gestart bij de Gemeente Purmerend, als onderdeel van het traineeship. Halverwege vorig jaar zijn ze daar begonnen met het professionaliseren van TOPdesk, een FMIS systeem, en daarmee ook de facilitaire servicedesk. Het bleek dat zij hulp nodig hadden bij de verdere uitrol van TOPdesk en het borgen van de continuïteit van de servicedesk. Als Facility+ Trainee heb ik voldoende kennis in huis om hier optimaal in te ondersteunen. Begin januari zijn wij live gegaan met de nieuwe versie van TOPdesk, wat een groot succes is.

Een volgende fase

Momenteel focussen we ons op de volgende fase, waarin we ons richten op het verder professionaliseren van de processen van het facilitaire team. Ook ontwikkel ik een kennisbank als naslagwerk voor de collega’s van het facilitaire team. Daarnaast is het coördineren van het Servicepunt onderdeel van mijn werkzaamheden. Op welke manier krijg ik de medewerkers mee in het veranderproces? Waar lopen we tegenaan en hoe kan ik hen helpen om het veranderproces te vergemakkelijken? Dit zijn vraagstukken waar ik mij veelal mee bezighoud.

Persoonlijke ontwikkeling

Het project bij de Gemeente Purmerend is een interessant veranderproces en daarmee een mooie kans om mijn leidinggevende skills verder te ontwikkelen. Door het traineeship en de opdrachten die ik tot nu toe heb gedaan, kan ik mijzelf blijven ontplooien. Ik kijk uit naar alle uitdagende opdrachten die nog op mijn pad zullen komen via Arrange Interim.

Een perfecte match

Hoe ik bij ArrangeGroup terecht ben gekomen? Tijdens mijn stage, in het tweede jaar van mijn studie Facility Management, ontmoette ik een enthousiaste interimmer van Arrange Interim. Zij vertelde over de organisatie en vanaf dat moment wist ik het zeker: “Ik wil bij Arrange Interim werken.” En dat is gelukt! Ik mocht direct aan de slag als Facility+ Trainee. Ik ervaar nu zelf wat het is om een “Arranger” te zijn. Arrange Interim is een leuk, jong en energiek bedrijf dat helemaal bij mij past. Kortom, een perfecte match!

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!