Simone Arrange Integrated

Meer tijd voor dat wat er écht toe doet

Geplaatst op: 13 maart 2018

Afgelopen week kwam het weer in het nieuws: slechts 13% van de topfuncties wordt bekleed door een vrouw. “Een cijfer om van te huilen”, aldus Minister Van Engelshoven van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Ontbreekt het de Nederlandse vrouw aan ambitie? Van de studenten is de verhouding man/vrouw gelijk, dus dat argument gaat niet op. Wat mij opvalt is dat banen op topniveau vaak fulltime functies zijn. Uit de cijfers blijkt dat 74% van de mannen in Nederland fulltime werkt ten opzichte van 25% van de vrouwen. Logischerwijs worden die banen vaker ingevuld door mannen. Wat moeten we dan doen om het percentage te doen stijgen? Ervoor zorgen dat zij meer tijd kunnen besteden aan hun carrière!

Deze blog is gepubliceerd op Facto.nl.

Ontbreken van tijd

Het ontbreekt de ambitieuze vrouw aan tijd. Tijd om door te groeien naar de top. Kostbare tijd die opgaat aan zorgtaken en huishoudelijke taken. In algemene zin – ook voor iedereen die een topfunctie niet nastreeft – ontbreekt het aan tijd voor iets wat we leuk vinden, wat we nastreven, waar we ons geluk uithalen. Zelf kwam ik vorig jaar ook tot die conclusie. Naast een fulltime baan wilde ik zoveel meer doen! Wat mij bijvoorbeeld beperkte, was de steeds terugkerende schoonmaak thuis. Het beperkte mij niet alleen in mijn vrije tijd, ik werd er ook nog eens chagrijnig van. Wat een luxe gevoel geeft het, nu ik ervoor gekozen heb dit uit handen te geven aan een schoonmaakster die er wél blij van wordt!

Het goede voorbeeld

Het bedrijfsleven toont ons eigenlijk al jaren het goede voorbeeld. Ondanks dat Minister van Engelshoven vindt dat bedrijven te weinig doen om het streefcijfer van 30% vrouwen op topfuncties te behalen. Bedrijven kiezen steeds vaker voor uitbesteding om ‘zich volledig te richten op de core business’. Laten wij dat zelf ook doen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef randzaken uit handen

Laat je ontzorgen, durf randzaken uit handen te geven, maak gebruik van alle ondersteuning die er is. Bestel je je boodschappen al via Picnic? Breng je de winterjassen naar de stomerij via je werk? Neem je vanuit je werk weleens een gezonde avondmaaltijd mee naar huis? Wat heerlijk dat die ontzorging er is. Laten we daar vooral gebruik van maken, zodat we onze tijd kunnen besteden aan dat wat ons écht gelukkig maakt!

PS: ik rond nu af, want mijn Bloomon bestelling staat voor de deur. Met één druk op de knop geniet ik weer van verse bloemen in huis!

Meer hierover horen?

Simone Wesdorp, Facility Solutions Developer bij Arrange Integrated, vertelt op dinsdag 5 juni bij het Facto congres meer over de toenemende vraag naar ondersteuning in het dagelijks leven, en over NUTTIG! het nieuwe hospitality concept van ArrangeGroup dat hier invulling aan geeft.

Neem contact met ons op!