ArrangeGroup

Medewerkers Arrange actief bij NLDoet

Geplaatst op: 22 Mar 2011

NLDoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en is een initiatief van het OranjeFonds. Na enige jaren is de actie inmiddels een bekend fenomeen binnen Arrange. Dit jaar hielpen Arrangers bij Stichting De Koperhorst in Amersfoort en bij Psychogeriatrisch zorgcentrum Lisidunahof in Leusden.

Arrange actief voor NLdoet

Als verzorgingshuis heeft Stichting de Koperhorst verschillende woonvormen en biedt zij zorg op maat voor die handelingen, die bewoners niet meer zelfstandig kunnen verrichten.Afgelopen zaterdag gingen Arrangers met een groep van twaalf bewoners naar Het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Ze vertrokken met z’n allen vanaf het verzorgingstehuis met de bus naar het museum, waarna zij met koffie en gebak werden ontvangen. Allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw riepen een gevoel van herkenning op bij de bewoners. Al snel kwamen zij met hele verhalen over hun jeugd. De combinatie van beiden maakte het tot een gezellige en geslaagde dag.

Gezellige en succesvolle dag

Een andere groep van Arrange ging naar Leusden. Hier biedt het Lisidunahof op verschillende wijzen psychogeriatrische verpleeghuiszorg aan 171 bewoners met dementie.Afgelopen zaterdag gingen Arrangers de binnentuinen van het Lisidunahof lenteklaar maken. Hun ‘ruimtelijk’ inzicht, groene vingers en gevoel voor kleur werden goed op de proef gesteld.. maar onder ‘toezicht’ van bewoners zijn de binnentuinen weer gezellig gemaakt; ook het Lisidunahof is wat dat betreft nu helemaal klaar voor de lente!

Zowel Stichting De Koperhorst als Zorgcentrum Lisidunahof en Arrange kijken terug op een gezellige en succesvolle dag. Volgend jaar doen wij weer met veel plezier mee! Jij ook?!

bel mij terug