marloes

Marloes Blok HR Adviseur bij Arrange Integrated

Geplaatst op: 19 januari 2018

Marloes Blok is onlangs gestart bij Arrange Integrated, onderdeel van ArrangeGroup. Als landelijk HR Adviseur is Marloes verantwoordelijk voor de medewerkers van Arrange Integrated. Zij draagt zorg voor de verbinding tussen de medewerkers en de organisatie en is een aanjager op het gebied van talent, ontwikkeling en werkplezier. “Waar ik in geloof? Boeien, binden en samenwerken. Hierdoor maken wij met elkaar het verschil en weten wij werk en omgeving nog beter en leuker te maken.”

Verbindingen maken

Marloes heeft de HBO-opleidingen Personeel & Organisatie en Human Resource & Development afgerond. In haar nieuwe functie is Marloes verantwoordelijk voor strategische en tactische HR ontwikkelingen binnen Arrange Integrated. Marloes: “Los van mijn HR taken zorg ik vooral dat de medewerkers – die door heel Nederland werkzaam zijn – zich verbonden voelen met ArrangeGroup. Door mensen te verbinden kan ik voorzien in de behoefte. Ik wil daarom weten wat er speelt in de omgeving: zowel binnen als buiten de organisatie. Zo kan ik een goede match maken tussen de behoeftes en de kennis waarover we beschikken.”

Geen traditionele HR functie

Marloes komt oorspronkelijk uit de bouwsector. Na tien jaar was ze toe aan iets nieuws. “Men kent je uit de bouw en daar lag mijn netwerk. Ik heb bewust voor een totaal andere branche gekozen, voor een functie die bij mijn persoonlijkheid past. Toen ik de vacature zag, dacht ik: hehe eindelijk iemand die begrijpt wat ik zoek. Niet een traditionele HR functie, waarbij je binnen op kantoor met de beleidsmatige kant bezighoudt. Mijn passie ligt juist bij het bedenken van strategische ontwikkelvormen en vooruit denken. Door heel het land wil ik mijn collega’s opzoeken. Ik vind het leuk om bij hen langs te gaan en te zien wat er op de werkvloer speelt. Dat wordt ook ontzettend gewaardeerd en het verlaagt de drempel voor het verdere contact.”

Collega’s zien sprankelen

Het doel van Marloes is om te zorgen voor een eenduidig HR beleid waar iedereen zich happy bij voelt. “Door te luisteren, te vragen en te praten wil ik mijn collega’s het gevoel te geven dat ik er voor hen ben, zodat ik ze verder kan helpen. Wij Arrangers moeten elkaar weten te vinden. Hoe? Door zichtbaar en toegankelijk te zijn voor elkaar.” Ook ontwikkeling vindt Marloes erg belangrijk. “Een groot deel van mijn collega’s zijn jong en denken nog veel na over de toekomst. Ik wil hen nu zien sprankelen, maar over drie jaar zijn ze toe aan een nieuwe stap. Ik wil ervoor zorgen dat ze door kunnen groeien, zodat het enthousiasme blijft. Dat twinkeltje in hun ogen wil ik blijven zien.”

Terug naar het nieuwsoverzicht