RT-Heatmap

Maak Smart Buildings nog intelligenter!

Geplaatst op: 14 januari 2016

Wist u dat 40% van de benutbare kantoorruimte leeg staat tijdens kantooruren? Dat 30% van de energieconsumptie te wijten is aan slecht geconfigureerde (niet intelligente) gebouwinstallaties? En dat 70% van de medewerkers regelmatig tijd kwijt is met het zoeken naar een beschikbare werkplek of het vinden van een overlegruimte? Dit kan efficiënter! Hoe? Discussieer hierover mee tijdens onze Ronde Tafel Building Intelligence op dinsdag 2 februari. Centraal staat de discussie over Smart Buildings en wat bereikt kan worden met bezettingsdata.

Smart Buildings

Als Facility Manager worden de verwachtingen vanuit de organisatie alsmaar groter. U wordt gevraagd om de werknemerstevredenheid te verhogen, mee te innoveren met het duurzaamheidsbeleid van uw organisatie en vooral kosten te besparen. Een belangrijk middel om op die resultaatgebieden meerwaarde te bieden en doelstellingen te realiseren is de inzet van nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo kan door middel van WiFi en sensoren de bezetting binnen gebouwen inzichtelijk worden gemaakt. Maar hoe kunnen we deze data gebruiken om de facilitaire dienstverlening in de breedte te optimaliseren? Tijdens een Ronde Tafel sessie willen wij samen met u een visie vormen over de innovaties en verbeteringen die we kunnen bereiken met deze technologie en de verzamelde bezettingsdata.

RT-Kleuren-en-gebruik

Samenwerking met Lone Rooftop

De organisatie van de Ronde Tafel is een gezamenlijk initiatief van Lone Rooftop en ArrangeGroup. Samen willen we de gastvrijheid, duurzaamheid en efficiëntie van gebouwen optimaliseren door de inzet van Smart Buildings. Lone Rooftop ontwikkelt technologie die uw kantoorpand klaar maakt voor de toekomst door te berekenen waar uw collega’s zich in het kantoor bevinden. Eén centraal platform combineert alle relevante (sensor)data en geeft u toegang tot een alsmaar groeiende bron van applicaties die uw kantoorgebouw intelligent maken. Denk aan een app om beschikbare werkplekken, meetingrooms of collega’s te vinden. Verlichting en klimaat die aangestuurd kunnen worden op basis van aanwezigheid. Of slimme liften die proactief in werking worden gezet bij het detecteren van beweging zodat de wachttijden gereduceerd worden.

Ronde Tafel Building Intelligence

Programma:
14.30 – 15.00 uur Ontvangst
15.00 – 15.30 uur Aftrap Lone Rooftop en ArrangeGroup
15.30 – 16.00 uur Stille brainstorm
16.00 – 17.00 uur Discussie
17.00 – 17.30 uur Borrel

Terug naar het nieuwsoverzicht