Tiko

Kiezen voor een interimmer of voor tijdelijk personeel?

Geplaatst op: 24 mei 2016

Er zijn talloze onzekerheden gemoeid met bedrijfsvoering. Een van de meest onzekere factoren én grootste financiële risico’s is het Human Resource element. Medewerkers zullen uw bedrijf verlaten voor een andere organisatie, kunnen door ziekte plotseling langdurig uitvallen of beschikken soms niet over de benodigde kennis om een specifiek vraagstuk op te lossen. U weet misschien niet wanneer het gebeurt, maar dat het gebeurt is wel zeker. Kiest u dan voor een vaste invulling? Een tijdelijk contract? Of overweegt u een interimmer in te schakelen?

De juiste match op het juiste moment

Vast personeel, een tijdelijk contract of de inzet van een interimmer: elke oplossing heeft zijn voordelen. Het verschilt echter per situatie welke oplossing de juiste is. Heeft u langdurig personeel nodig voor een vaste functie, dan is het logisch dat u voor een vaste invulling kiest. Maar wilt u snel kunnen schakelen of heeft u per direct extra capaciteit nodig? Dan is de inzet van een interimmer ideaal. Een interimmer zorgt voor flexibel inzetbare Human Resource; u heeft continu de mogelijkheid om eenvoudig af te schalen als de tijdelijke capaciteit niet meer nodig is. Na een goede overdracht kan uw eigen personeel het werk weer aan.

Kortere inwerkperiode

Ook is het een groot voordeel dat een ervaren interimmer een kortere inwerkperiode nodig heeft. Zij beschikken immers over de basisvaardigheden en hebben voldoende kennis van bijvoorbeeld facilitaire informatiesystemen, waardoor een tijdwinst te behalen is en de interimmer praktisch direct aan de slag kan. Doorgaans geldt er een opzegtermijn van een maand. U zit nergens aan vast en bij ziekte van een interimmer wordt direct een vervanger geregeld. Deze opties bestaan niet als u kiest voor een vaste invulling of een tijdelijke eigen inhuur.

Kennisgedreven vraag

Niet alleen in het geval van een capaciteitsvraagstuk kunt u een interimmer inzetten. Ook als u een kennisgedreven vraag wil oplossen. Door de inzet van een ervaren interimmer injecteert u kennis in de organisatie. Met zijn of haar kennis en ervaring zorgt de interim-medewerker voor nieuwe inzichten, bijvoorbeeld hoe bepaalde werkzaamheden sneller en efficiënter opgepakt kunnen worden. Met zorg wordt een passend advies of een werkende oplossing voor uw vraagstuk gerealiseerd. Door extra aandacht voor kennisborging en een goede overdracht gaat deze kennis niet verloren voor uw organisatie en worden processen voortaan efficiënter opgepakt.

De voordelen op een rij

De inzet van een interimmer brengt de diverse voordelen met zich mee. Hierbij een overzicht:

  • Per direct extra capaciteit
  • Oplossing voor kennisgedreven vraagstuk
  • Flexibele schil op uw afdeling
  • Eenvoudig op- en afschalen na interimperiode
  • Kortere inwerkperiode
  • Vervanging als de interimmer ziek wordt
  • Opzegtermijn van een maand
  • Geen verlies van kennis

Op zoek naar een interimmer?

Kortom, professionele en proactieve interimmers bieden veel voordelen en realiseren toekomstbestendige oplossingen voor u en uw klanten! ArrangeGroup biedt interimmers die passende oplossingen voor zowel capaciteits- als kennisgedreven vraagstukken realiseren op het gebied van Facility Management en Inkoop. Meer weten over deze dienstverlening? Kijk dan op onze dienstenpagina of neem contact met ons op!

Geschreven door:
Tiko Smetsers, Business Manager bij Arrange Interim

suitcase icon green
Terug naar het nieuwsoverzicht