ArrangeGroup

Is ‘het nieuwe werken’ wel gezonder?

Geplaatst op: 08 Nov 2013

Werken waar en wanneer je wilt, met meer vrijheid, comfortabele werkplekken om je werkzaamheden te ondersteunen, de nieuwste (communicatie)tools, ultramoderne ICT-faciliteiten en een versgeperst sapje om voor de klant tot het beste resultaat te komen. Het klinkt bijna too good to be true.

Het nieuwe werken

Werken waar en wanneer je wilt, met meer vrijheid, comfortabele werkplekken om je werkzaamheden te ondersteunen, de nieuwste (communicatie)tools, ultramoderne ICT-faciliteiten en een versgeperst sapje om voor de klant tot het beste resultaat te komen. Het klinkt bijna too good to be true. Toch is dit wél wat veel bedrijven aan het realiseren zijn binnen Nederland. Het kan dan ook bijna niet anders, dat bij deze bedrijven uitsluitend gelukkig stralende professionals in- en uitlopen. Toch? Maar ‘gelukkig’ zijn met de nieuwe manier van werken, in een inspirerende werkomgeving, is één ding. Is het hele nieuwe werken daarnaast ook gezonder dan wat we voorheen deden?

Uiteraard voldeden bedrijven ook in de oude manier van werken al aan de ‘Arb(eids)o(mstandigheden)-wet’ waarin geregeld is dat medewerkers gezond en veilig (moeten) kunnen werken. Op kantoor én thuis. Maar deze wet geeft nogal wat multi-interpreteerbare regels. “Wat betekent het als we een werkplek zo veel mogelijk inrichten naar de ergonomische beginselen?”en “Wat verstaan we precies onder: ‘De werkgever biedt ‘voldoende’ instructies?’”, ofwel “Wanneer bekommert de werkgever zich ‘voldoende’ om het welzijn van de medewerker?”

Met de invoering van een nieuwe manier van werken geven werkgevers verder invulling aan ‘goed werkgeverschap’ en voldoen ze (daarmee) aan hun zorgplicht. De nieuwe manier van plaats- en tijdonafhankelijk werken, geeft medewerkers meer vrijheid om werk en privé beter op elkaar af te stemmen. Tegelijkertijd legt het ook meer eigen verantwoordelijkheid bij medewerkers om een gezonde balans te houden tussen werk en privé.

Overal en altijd kunnen werken en bereikbaar zijn, brengt naast vele mogelijkheden ook risico’s met zich mee. “Wat is de nieuwe standaard?”, “Wanneer zet ik mijn werkmobiel uit?”, “ Zet ik ‘m überhaupt wel uit?” en “Reageer ik op mijn parttime-dag wel of niet op dat aardige verzoek van mijn collega?”. Veel werkgevers realiseren zich dat het maken van de juiste keuzes en het op tijd nemen van verantwoordelijkheid, voor de juiste werk- privébalans, niet voor iedereen altijd even eenvoudig is. Diverse bedrijven bieden daarom workshops aan waarbij medewerkers bewust worden gemaakt van het belang van een gezonde balans tussen werk en privé. Zo krijgen medewerkers inzicht in de factoren die van invloed zijn op die balans (positief en negatief). Bovendien krijgen zij handreikingen om een optimale werk-privébalans te creëren én te bewaken.

Inrichting werkplekken

De verschillende typen ‘activiteitgerichte’ werkplekken waarmee veel kantoren worden ingericht, bieden daarbij de mogelijkheid om je werk – per dag, uur of moment – te kunnen doen op de plek die je werk het beste ondersteunt. Vooral vanuit Arboperspectief wordt daarover goed nagedacht: in diverse ruimten worden meubels, maar ook beeldschermen geplaatst die je individueel kunt instellen voor een gezonde werkhouding. Ondanks alle voorzieningen en de tips en adviezen van ergocoaches, is de juiste instelling van een bureau, stoel en beeldscherm je eigen verantwoordelijkheid. Iets wat je keer op keer bewust moet doen wanneer je verandert van werkplek.

Die ‘eigen verantwoordelijkheid’ is niet nieuw. Een gezonde lifestyle is altijd al iets geweest waarvoor je zelf (bewust) kiest. En niemand anders. Groot voordeel van het nieuwe werken (en sommigen zullen dit confronterend vinden) is dat je werk nu geen enkel excuus meer is om niet elke week twee keer naar die sportschool te kunnen gaan.

En dat geldt net zo goed voor gezonde voeding. Samen met de toenemende arbeidsflexibiliteit en de uitbreiding van de ontmoetingsfuncties van kantoorgebouwen wordt daar vaak het cateringconcept op aangepast. Het assortiment wordt uitgebreid met meer verse producten en maaltijden die ter plekke worden bereid. Bovendien worden de openingstijden verruimd, zodat je op ieder moment van de dag een gezonde en vooral verantwoorde keuze kunt maken.

Maar gezond lunchen is altijd mogelijk. Kies jij ook steevast voor de gezondste keuze? Dat is en blijft geheel en alleen aan jou. Kortom: het is met gezondheid en het nieuwe werken zoals met heel veel dingen in het leven: precies wat jij ervan maakt en waar jij (bewust) voor kiest. Werkgevers hebben – als het gaat om het welzijn van haar medewerkers – een zorgplicht die heel serieus genomen dient te worden zonder betuttelend te willen zijn. Niet in de laatste plaats, omdat gezonde medewerkers nu eenmaal beter presteren.

Door: Niels van Duijn, Interim Manager

bel mij terug