Wilfried Polman

In vier stappen naar een ideale werkomgeving

Geplaatst op: 4 mei 2018

Het technische landschap verandert snel en er is in toenemende mate aandacht voor de customer en employee experience. Deze ontwikkelingen zetten het traditionele kantoorlandschap en de bijbehorende dienstverlening omtrent Facility Management op zijn kop. Hoe speel je hierop in? Door middel van welke stappen creëer je een ideale werkomgeving? In zijn blog vertelt Stefan van Burik, Interim Manager bij Arrange Interim over dit onderwerp.

Toekomstmuziek

De traditionele kantooromgeving verandert in een snel tempo. Van een meerkoppige receptie of beveiligingsbalie, inspanningsgerichte schoonmaakcontracten en een kantooromgeving met meerkoppige bureaublokken. Naar de (digitale) hostess die gasten en collega’s ontvangt en dankzij de toepassing van allerlei gebouwsensoren collega’s op hun mobiele devices informeert waar beschikbare werkplekken zijn. Dankzij diezelfde sensoren detecteert de koffiemachine de aanwezigheid van collega’s en zet de bestelling met gepersonaliseerde receptuur alvast klaar. Waarna de collega vervolgens plaats neemt aan een als-werkplek-dienstdoende tafeltennistafel. In een omgeving waar robots en drones de schoonmaak voor hun rekening nemen. Toekomstmuziek of toch dichterbij dan gedacht?

De medewerker bepaalt

Eigen medewerkers bepalen steeds meer hoe een organisatie zich profileert en positioneert. De gemiddelde medewerker vraagt steeds meer om werk wat gelukkig maakt en voldoening geeft. Als het even kan in een soortgelijke inspirerende werkomgeving. In combinatie met dure vierkante meters van een kantoorruimte neemt ook de vraag aan slimme technische hoogstandjes toe om deze vierkante meters leuk, inspirerend én efficiënt in te delen.

Bekijk hieronder de werkomgeving van ‘ons’ kantoor in Hilversum.

Werkomgeving Hilversum
Werkomgeving Hilversum

In 4 stappen naar een ideale werkomgeving

Maar hoe zorg je als Facility Manager of Projectmanager voor zo’n ideale werkomgeving en hoe zorg je dat je de technologische ontwikkelingen op de voet blijft volgen?

  1. Zorg dat duidelijk is wat de kernwaarden van jouw gehele organisatie zijn en laat die aansluiten bij de percepties en verwachtingen van klanten. Ga in overleg met het bestuur, raadpleeg het jaarplan en bepaal in samenwerking met interne stakeholders de corporate identity van de organisatie.
  2. Zorg voor draagvlak en besluitvorming vanuit de medewerkers in plaats vanuit de top. Een succesvol en werkbaar concept wordt ontwikkeld voor én door de medewerkers zelf. Zorg voor werkgroepen en aansluiting bij HRM. Laat de besluitvorming bij de mensen binnen de gestelde projectkaders. Respecteer de uitkomsten en ga hier eerlijk mee om.
  3. Ga strategische partnerships aan met (technische) partijen. Het technologische landschap verandert in een ontzettend snel tempo. De markt heb je nodig om de aansluiting te kunnen maken passend bij jouw organisatie. Sluit deze partijen daarom bijtijds aan in het ontwerptraject.
  4. Neem de tijd voor je plannen. Misschien een dooddoener, maar het succes valt of staat met de keuzes die je neemt in dit proces. Profilering, ontwerp en realisatie nemen – afhankelijk van de gemaakte besluiten – al gauw een half jaar tot een jaar in beslag.

Inspiratie opdoen?

Wil je inspiratie opdoen voor jouw ideale werkomgeving? Kom dinsdag 5 juni dan naar het Facto Congres waar mijn collega Simone Wesdorp, Facility Solutions Developer bij Arrange Integrated, over het hospitality concept NUTTIG! vertelt. Dit concept combineert werken, wonen en plezier.

Geschreven door Stefan van Burik, Interim Manager bij Arrange Interim.

Terug naar het nieuwsoverzicht