Vivian Meulenveld (medium)

In iedereen schuilt een leider

Geplaatst op: 30 april 2019

‘’Een leiderschapsprogramma, maar je bent helemaal geen leidinggevende?’’ Deze vraag werd mij meerdere keren gesteld toen ik zei dat ik via ArrangeGroup mocht deelnemen aan het leiderschapsprogramma. Vanuit ArrangeGroup is de overtuiging dat in iedereen een leider zit en dat je een leider bent wanneer je je eigen talenten kent en ze benut. Vanwege deze overtuiging mag ik samen met 43 collega’s het leiderschapsprogramma volgen, dat speciaal is ontworpen voor ArrangeGroup door Dutch Leaders. In deze blog lees je mijn visie op het feit dat iedereen in elke functie leiderschap kan nemen. Dit door middel van het respecteren van je grenzen en focus en aandacht voor jezelf te hebben.

Tot hier en niet verder

Je zult het vast herkennen: je hebt het druk, zowel zakelijk als privé. Je bord ligt al spreekwoordelijk vol en dan wordt jouw hulp gevraagd bij nóg een project. Op dat moment zit je dan met je handen in het haar. Je hebt je grens bereikt en een keuze zal gemaakt moeten worden: ga je door of stop je? Ik dacht altijd dat ik maar twee opties had als het ging om het bereiken van mijn grens. Gedurende het leiderschapsprogramma heb ik geleerd dat er ook een derde optie is: het respecteren van je grens en deze delen met je omgeving.

Het geven van vertrouwen

Tijdens de eerste training werden wij door middel van diverse oefeningen fysiek en mentaal uitgedaagd. Zo moesten wij door een parcour met touwen kruipen, waarbij wij geen enkel touw mochten aanraken. Gebeurde dit wel, dan moesten wij als groep tien burpees per persoon doen. Ik ging samen met één collega als verkenner als eerste door het parcour. Dit zorgde ervoor dat wij het touw een paar keer hebben geraakt, omdat het verkennen met trial-and-error ging. Nadat wij voor de derde keer klaar stonden voor de burpees, had ik mijn grens bereikt. Ik wilde niet meer als eerste. Toen ik mijn eigenaarschap pakte en mijn grens deelde met het team dacht ik dat iemand anders naar voren geschoven zou worden om de taak over te nemen, maar integendeel. Het team sprak hun vertrouwen in mij uit en gaf mij de steun om door te gaan. Deze steun zorgde ervoor dat ik nog gemotiveerder was om het doel te halen waardoor ik het touw niet meer raakte.

Omgaan met stressvolle situaties

Stressvolle situaties zorgen er niet alleen voor dat je je grenzen sneller bereikt, maar zorgen er ook voor dat je minder goed kunt focussen. Je lichaam gaat in de actiestand, je ademhaling wordt sneller en oppervlakkiger. De gedachtes in je hoofd zorgen ervoor dat je minder scherp kunt nadenken en hierdoor kun je fouten gaan maken. Door je in deze situatie weer te focussen op je ademhaling en van daaruit weer de rust in je lichaam en je hoofd terug te brengen, creëer je ruimte in je hoofd om weer rustig na te denken en je te focussen op de taken die echt uitgevoerd dienen te worden.

De Wim Hof Methode

Gedurende het leiderschapsprogramma kregen wij de mogelijkheid om volgens de Wim Hof Methode in een ijsbad te stappen. Dit ijsbad stond als metafoor voor een stressvolle situatie. Door in het ijsbad te stappen, schiet je lichaam in de actiestand. Door focus voor je ademhaling te hebben, ben je in staat om de rust in jezelf weer te vinden. Hierdoor kan je verder in het ijsbad zakken zonder dat je in een paniek stand schiet. Door dit te doen was ik in staat om een aantal minuten in een ijsbad te zitten, terwijl mijn hele omgeving was voorzien van een laagje sneeuw, zonder dat ik extreme koud ervaarde. Dit leerde mij dat je in elke stressvolle situatie de rust kunt pakken door een goede ademhaling.

Verbinding en persoonlijke groei

Het leiderschapsprogramma laat zien dat leiderschap niet alleen draait over het geven van leiding, maar ook over het nemen van eigenaarschap. Eigenaarschap kan je pakken in elke functie of rol die je hebt. Binnen ArrangeGroup nemen collega’s vanuit de diverse BV’s en verschillende lagen in de organisatie deel aan het programma. Een ieder die deelneemt maakt zijn/haar eigen ontwikkeling door. Deze ontwikkeling draagt bij aan groei op zowel zakelijk als privé vlak. Daarnaast zorgt het leiderschapsprogramma voor verbinding onder de collega’s. Ervaringen vanuit de lessen, maar ook de toepassingen hiervan in de praktijk worden met elkaar gedeeld. Elke organisatie die geïnteresseerd is om haar medewerkers te laten groeien of een ieder die wil groeien als persoon, zou ik een leiderschapsprogramma kunnen adviseren.

Geschreven door Emma van der Zouwen, Facility Solutions Specialist bij Arrange Integrated

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met ons op!