ArrangeGroup

Iedereen kan alles

Geplaatst op: 08 Nov 2013

Prachtig uitgangspunt toch? Iedereen kan alles, als er maar genoeg tijd beschikbaar is om het te leren. Iedereen kan alles en iedereen kan dus ook facilities managen, nieuwbouwprojecten leiden, inkopen en innoveren.

Iedereen kan alles

Iedereen kan alles, maar niet iedereen heeft overal talent voor. Talent geeft je net dat beetje extra, iets ongrijpbaars dat ervoor zorgt dat je het net iets beter (of veel beter) kan dan een ander. Werken waar je talent ligt, straal je uit. Het spat er vanaf!

Iedereen kan alles, maar niet iedereen heeft overal passie voor. Als je passie je werk is, zit je op de juiste plek. Doe je wat extra zonder dat je je daar bewust van bent. Werken met passie maakt dat de tijd vliegt, het is bijna een verslaving.

Ik heb geluk gehad. Zonder al teveel nadenkwerk en bewuste keuzes heb ik nu een baan en werkgever waar ik mijn talent kan benutten en mijn passie voor dienstverlening kan navolgen. Het maatschappelijk belang dien ik binnen Flevolands D66 statenfractie. Ik ben er toevallig ingerold en blij toe.

Wat zijn jouw talenten?

De maatschappij heeft invloed op je keuzes. Carrière maken is het uitgangspunt, doorgroeien en promoveren hoort erbij. Vanuit zekerheid kiest men vervolgstudies met een hoge baanzekerheid. Maar neem zo nu en dan wat meer tijd om te kijken wat je zelf wilt, waar je passie en je talent ligt, om bewuste keuzes te maken. Zodat in de toekomst je werk niet meer hoeft te voelen als werk. Zodat je werk je energie geeft in plaats van neemt. Zodat je kan doen waar je goed in bent. Ik gun het iedereen.

Iedereen kan écht alles, maar niet iedereen kan alles even goed.

Door: Tiko Smetsers, Sr. Interim Professional

bel mij terug