Simone en vitaliteit

Hoe werk jij aan vitaliteit op de werkvloer?

Geplaatst op: 30 januari 2018

Een nieuw jaar. Blue Monday is net geweest: de meest deprimerende dag van het jaar. Dat komt mede omdat de meeste goede voornemens alweer mislukt zijn. Een paar kilo afvallen, meer bewegen, gezonder eten, tijd nemen om te ontspannen. Eigenlijk zonde dat wij een nieuw jaar nodig hebben om hier aandacht aan te geven. Ik hecht meer waarde aan duurzaamheid: oplossingen die niet na twee weken alweer overboord gegooid worden. Oplossingen die een structurele verandering in je leven zijn, waardoor je het langdurig volhoud. Iets met je ‘levenswijze’ en ‘mindset’. Makkelijk gezegd hè?

Oplossingen voor een vitaler leven

Het belang van gezond eten, bewegen, balans tussen inspanning en ontspanning wordt ons vrijwel dagelijks duidelijk gemaakt. Dit alles is samen te vatten in één woord: vitaliteit. Dit is uit te leggen als het ultieme gevoel van levenslust en energie. Sprekende voordelen van ‘de vitale mens’ zijn bijvoorbeeld een langer leven, betere concentratie, lager ziekteverzuim, hogere productiviteit, fitter gevoel en een gelukkiger leven. Wie wil dat nou niet? Maar hoe pak je dat aan?

Belang van vitale medewerkers

Gelukkig staan wij er niet meer alleen voor! Langzaam maar zeker zien ook werkgevers het belang in van vitale medewerkers. Bij ArrangeGroup zijn wij er van overtuigd dat een bedrijf het meest succesvol is, als de medewerkers goed in hun vel zitten in een werkomgeving die hen optimale ondersteuning biedt. 2018 staat bij ons in het teken van de vitale medewerker. Voor mij betekent dit een zoektocht naar duurzame oplossingen die het leven van mijn collega’s in positieve zin verandert. Oplossingen die vanuit de werkgever gefaciliteerd worden op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Oplossingen die je mee naar huis neemt, die je mindset veranderen en onderdeel worden van je levensstijl.

Kantoor typisch ArrangeGroup

Experimenteren met vitaliteit

ArrangeGroup is hét facility lab. En wat doet een lab? Testen! Daarom gaan wij de komende jaren van alles testen rondom het thema vitaliteit. Samen met mijn collega’s van Solutions en HR organiseer ik try-outs: tijdelijke experimenten waarna wij bij onze collega’s de ervaringen ophalen en de resultaten meten. Bevalt iets goed? Dan neemt ArrangeGroup het op in onze werkomgeving en faciliteiten. Kan het beter? Dan organiseren wij een ander experiment. Zo creëren wij samen een omgeving die bewegen, gezond eten en balans tussen inspanning en ontspanning in positieve zin ondersteunt. Een mooi voorbeeld is onze samenwerking met Kantoor in Beweging. Zij creëren een gezonde werkomgeving door actief werken te stimuleren.

De eerste stap

Sinds kort staan dynamische artikelen als de fietswerkplek, stasteunen en actieve beweegstoelen in ons nieuwe kantoor. Daarnaast hebben wij een aantal spel- en sportelementen om tussendoor even te ontspannen. Zo wisselen mijn collega’s staan, zitten en bewegen af gedurende de dag. Een mooie eerste stap richting de vitale medewerker! Ook mag ik alvast aankondigen dat er toffe dingen gaan gebeuren op het gebied van voeding, in samenwerking met een bekende blogster. Daarover later meer!

Doe je mee?

Ons doel? Een structurele verbetering van de vitaliteit van onze collega’s, zodat zij volgend jaar op dit vlak geen goede voornemens meer hoeven te maken! Doe je mee?

Geschreven door Simone Wesdorp,
Facility Solutions Developer bij Arrange Integrated

Terug naar het nieuwsoverzicht