Jil manager

De doorontwikkeling van werkgeluk binnen Arrange Interim

Geplaatst op: 19 december 2018

Vanuit de missie om werk en omgeving beter en leuker te maken, is Arrange Interim het afgelopen jaar aan de slag gegaan met de doorontwikkeling van werkgeluk binnen hun organisatie. Maar hoe creëer je eigenlijk werkgeluk? “Daarover hebben wij dit jaar uitgebreid het gesprek gevoerd met onze medewerkers.”, aldus Nathalie Verhaagh, Hoofd Werkgeluk & Ontwikkeling bij Arrange Interim. “Volgens onze medewerkers bestaan er drie belangrijke factoren voor werkgeluk en daar hebben wij onze pijlers op gericht: oprechte aandacht, een veilige basis en ontwikkelingsmogelijkheden.”

Gepubliceerd op Facto.nl!

Oprechte aandacht

Verbinding met collega’s en aandacht voor elkaar verhoogt de mate van werkgeluk volgens de medewerkers van Arrange Interim. Oprechte aandacht wordt maximaal onderstreept door de inzet van een coach. Een coach biedt een luisterend oor en helpt bij het realiseren van randvoorwaarden die men stelt aan werkgeluk. Het uitgangspunt is dat als een medewerker bewust aan zijn persoonlijke ontwikkeling werkt en hier verantwoordelijkheid voor neemt, dat hij of zij meer geluk ervaart in het werk en de doelen die hij of zij wil bereiken.

Jil Siegersma, Coach bij Arrange Interim: “Ik kijk niet alleen naar de werkzaamheden van mijn collega’s, maar heb juist oog voor de persoon achter de functie. Waar loopt een collega tegenaan in zijn werk en in zijn of haar privéleven? En wat kan hij of zij ermee doen als door coachgesprekken het bewustzijn groeit en hij of zij hiervoor verantwoordelijkheid neemt? Dan groeit de persoonlijke ontwikkeling en zie ik dat zij een groter potentieel in zichzelf ontdekken. Dat is prachtig om te zien.”

“Daarnaast is het natuurlijk ontzettend belangrijk om er op zoveel mogelijk momenten te zijn voor de medewerker als zij je als werkgever nodig hebben. Met oprechte aandacht en regelmatig contact proberen wij dat zoveel mogelijk te borgen.”, vult Verhaagh aan.

Veilige basis

“Door een veilige basis te bieden, geef je medewerkers de ruimte waarin zij durven te zeggen waar ze niet blij mee zijn en wat anders zou moeten. Door vertrouwen aan medewerkers te geven, krijg je vertrouwen terug.” stelt Siegersma. “Een veilige basis bieden is maatwerk, dat is niet voor iedereen hetzelfde. Bekijk daarom per medewerker wat iemand nodig heeft om zich veilig en vertrouwd te voelen en probeer dat zoveel mogelijk te bieden.”

Ontwikkelingsmogelijkheden

Zorg ook voor voldoende ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. “Denk aan diverse opleidingen, trainingen en cursussen op maat. Biedt dit zoveel mogelijk incompany aan, zodat je samen met collega’s in groepsverband de kennis opdoet en onderling sterke relaties opbouwt.” aldus Verhaagh.

Ontwikkeling stimuleer je ook door positieve aandacht op het juiste moment. Denk daarbij aan het geven van waardering en erkenning op de juiste momenten! Ook dat is maatwerk en afhankelijk van de wensen en verwachtingen van ieder individu.

Nathalie werkgeluk
Vitaliteitscoach

Werk en omgeving beter en leuker maken

Arrange Interim is het afgelopen jaar aan de slag gegaan met de bovenstaande pijlers om zo het werkgeluk van haar medewerkers te verhogen. Met resultaat! Verhaagh vertelt hierover: “Zo is er sinds dit jaar geen nieuw langdurig verzuim meer ontstaan, minder kort verzuim, een hogere opkomst bij bijeenkomsten en borrels en meer motivatie en loyaliteit. Met z’n allen weten wij zo een omgeving te creëren waar wij allemaal een nadrukkelijk onderdeel van zijn en realiseren wij samen geluk en welzijn. Zo maken wij werk en omgeving beter en leuker voor iedereen.”

Terug naar het nieuwsoverzicht