Wilfried Polman

Michiel Schouten, trotse Interim Professional bij RAI Amsterdam

Geplaatst op: 31 juli 2018

Ik ben Michiel en inmiddels ben ik alweer 8 jaar Interim Professional bij Arrange Interim. Over het algemeen heb ik lange interim opdrachten gehad: 1,5 jaar bij Delta Lloyd, 2 jaar bij Provincie Fryslân, 4 jaar bij Carmel College Salland, 2 maanden bij ISS Facility Services voor het account Coolblue en sinds december 2017 werk ik bij RAI Amsterdam.

Het verhaal van … Michiel

Naam: Michiel Schouten
Functie: Interim Professional bij Arrange Interim
Opdrachtgever: RAI Amsterdam
Opdracht: Projectmanager Technische Dienst

Bij aanvang van de verschillende opdrachten was de insteek dat ik daar een aantal maanden op projectbasis werkzaam was. Iedere keer deden zich echter mooie kansen voor, waardoor ik langer kon blijven dan in eerste instantie de bedoeling was. Enkele toffe projecten die ik heb mogen doen zijn onder andere de beveiliging regelen voor een bezoek van de Koning en Koningin, een nieuwe middelbare school bouwen, een andere middelbare school compleet verbouwen en een schoonmaakcontract van ISS Facility Services implementeren bij Coolblue.

Momenteel zit ik bij RAI Amsterdam. Een erg dynamische omgeving en dat bevalt goed. Als Projectmanager van de Technische Dienst ben ik onder andere verantwoordelijk voor de bouw van tijdelijke event-ruimtes. Er zijn per jaar drie beurzen welke meer vierkante meters nodig hebben dan de RAI standaard kan bieden (110.000 m2). Voor deze beurzen bouwen dan we dan tijdelijk extra ruimte in de vorm van paviljoenen.

Michiel bij Amsterdam Rai
Facility bij Amsterdam RAI

In februari en mei waren er twee van deze beurzen waarvoor de paviljoens gebouwd mochten worden. Met name die in februari was erg speciaal. Ten eerste omdat het voor mij de eerste keer was. Ten tweede omdat het de grootste paviljoen ooit voor de RAI was (12.000 m2). Tot slot werden we ook flink uitgedaagd door het weer. Een storm, flinke vorst en sneeuw zorgden er voor dat we alle zeilen moesten bijzetten om klantcomfort te realiseren en de strakke planning te halen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Mooie uitdaging

Daarnaast is het project logistiek behoorlijk complex. De RAI heeft een enorm volle event-agenda, waardoor onze ruimte voor de dagelijkse bedrijfsvoering al snel te klein is. Een paviljoen van 12.000 m2 zorgt ervoor dat veel parkeerruimte voor bezoekers, laad- en losruimte voor standbouwers en inbrengdeuren voor hallen allemaal niet beschikbaar zijn. Een behoorlijke puzzel dus. Het heeft me flink wat energie gekost om dit project tot een goed einde te volbrengen, maar des te groter was de voldoening toen het allemaal was gelukt en op zijn pootjes terecht is gekomen.

Grootste uitdaging bij de RAI is voor mij momenteel om de paviljoenzaken zoveel mogelijk te standaardiseren. Tot op heden wordt er telkens grotendeels maatwerk geleverd, maar het doel is om de befaamde 80/20 regel in te voeren. Ik zit tot eind 2018 bij de RAI en mag het paviljoen voor die tijd nog een keer op- en afbouwen. Oftewel: een mooie uitdaging.

RAI Amsterdam Facilitaire dienstverlening
Amsterdam-Rai-1

Over RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Sinds 1893 brengen zij mensen samen en inspireren zij hen door betekenisvolle ontmoetingen te organiseren en te faciliteren. Of het nu gaat om een publieksbeurs, een groot congres, een internationale vakbeurs, een dance-event of een theatervoorstelling.

Neem contact met ons op!