Jaarcongres Gamification klein

Het Arrange Consultancy jaarcongres | Een unieke online jubileum editie

Geplaatst op: 22 september 2020

Vrijdag 6 november organiseert Arrange Consultancy voor de 25e keer haar succesvolle jaarcongres. De invulling van het programma, dit jaar rondom het thema Gamification, is zoals onze bezoekers dat van ons gewend zijn: verrassend en inspirerend. En die unieke locatie? Ook die hebben we dit jaar gevonden! Gegeven de omstandigheden een online samenkomst, maar wel één die een offline beleving van ontmoeten en interactie evenaart. Want met stilzitten, kijken en luisteren vanachter je beeldscherm zijn we inmiddels wel klaar. We willen interactie en netwerken! We nemen onze bezoekers mee in een unieke congreservaring…

Dagvoorzitterschap

Het dagvoorzitterschap van deze jubileumeditie is in handen van Sheryl Limburg, Directeur van Arrange Consultancy: “Een jubileumeditie, een innovatief thema en de uitdagingen waar we mee om moeten springen, maken dat ik extra enthousiast ben over deze jaargang van het congres.” Zoals men van ons gewend is, geven we graag een extra dimensie aan het dagvoorzitterschap. Hoe? Daar vertellen we later graag meer over!

Een combinatie van inhoud…

Wat houdt Gamification in, en hoe pas je dit effectief toe? Ook dit jaar zorgen de sprekers voor de nodige dosis kennis en inspiratie!

Riëtte Dekkers: Riëtte is werkzaam als Adviseur Leren en Ontwikkelen en Serious Game Designer bij de Ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedsel. Vanuit deze rol heeft zij een bijzondere interesse voor het spelelement in de werkomgeving. Een interesse die ze graag deelt tijdens het jaarcongres van Arrange Consultancy.

Yuri Scharp: In 2018 ontving Yuri Scharp de David van Lennep Scriptieprijs voor zijn masterscriptie over de bottum-up aanpak van gamification. Een vernieuwend en toegankelijk onderwerp waar Yuri (nog steeds) erg enthousiast over is. Inmiddels onderzoekt Yuri als promovendus aan de Erasmus Universiteit hoe werknemers hun dagelijkse werkzaamheden kunnen beïnvloeden met behulp van spelelementen. “Ik hoop mijn enthousiasme over dit onderwerp over te brengen op de deelnemers van het congres en hen te inspireren over de toepassing van het onderwerp in hun werkzaamheden!”

Aileen Nederlof: House of Performance is gericht op het verbeteren van de prestaties op de werkvloer. Hoe kun je gamification hierbij inzetten? Een vraag die Aileen Nederlof, consultant bij House of Performance, al meerdere malen heeft beantwoord voor verschillende klanten. “Ik zet de deelnemers graag aan het denken over de praktische toepassing van gamification door hen mee te nemen in een showcase.” Een mooie bijdrage die handvatten geeft om met gamification aan de slag te gaan.

…en interactie!

Nadat we meer weten over Gamification, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Want na het beluisteren van de sprekers ben je vast benieuwd hoe je gamification in kunt zetten in je facilitaire activiteiten. Hoe kan gamification je bijvoorbeeld helpen in het omlaag brengen van je CO2-uitstoot? Hoe wordt de vitaliteit verhoogd door middel van gamification? Hoe beïnvloed ik het gedrag in mijn bedrijfsrestaurant om medewerkers gezonde keuzes te laten maken? In samenwerking met Marieke Borkus van Bedrijfshelden gaan we vervolgens aan de slag om volgens het principe van gamification ideeën te verzamelen en uit te wisselen over de praktische uitwerking van het onderwerp. Via een echte FM game dagen we de bezoekers uit om te groeien als echte FM Game Masters.

Online, maar dan mét interactie- en netwerkmogelijkheden

Gegeven de omstandigheden, kent deze editie een aangepaste vorm. Geen dagprogramma op locatie, maar een online ochtendprogramma. Maar wel een die de offline beleving minstens evenaart. Ook wij herkennen de ‘moeheid’ rondom de online vergader- en ontmoetingsmogelijkheden en hebben onszelf daarom uitgedaagd om online dezelfde congres beleving te realiseren als offline. Wij ontdekten daar de nodige tools voor en zijn ervan overtuigd dat we een even zo unieke locatie hebben gevonden als jullie van ons gewend zijn… Een online platform waar je warm welkom wordt geheten en vanuit de lobby jouw weg vervolgt. Een ongetwijfeld nieuwe ervaring, die ons enorm enthousiast heeft gemaakt!

Ben jij erbij?

Vanaf vandaag is het mogelijk je in te schrijven voor deze 25e editie van het jaarcongres op vrijdag 6 november 2020.

Nu inschrijven voor het jaarcongres

Sheryl Limburg

Sheryl Limburg

Riëtte Dekkers

Riette Dekkers

Yuri Scharp

Yuri Scharp

Aileen Nederlof

AileenFC

Marieke Borkus

Marieke Borkus