ArrangeGroup

Herinrichting van een Groene Hoofdentree

Geplaatst op: 30 Oct 2013

Zaterdag, de eerste uitslaapdag van de week is er weer en toch hoor ik mijn wekker… Vandaag ga ik namelijk de werkzaamheden in de centrale hal van de opdrachtgever coördineren.

Herinrichting … van bomen

Zaterdag, de eerste uitslaapdag van de week is er weer en toch hoor ik mijn wekker… Vandaag ga ik namelijk de werkzaamheden in de centrale hal van de opdrachtgever coördineren. Best spannend, omdat het de eerste keer is om zo’n project mee te maken. Sinds een paar maanden ben ik aangesloten bij een project waarbij de algemene ruimtes een vernieuwde uitstraling moeten krijgen: de centrale hal, vergaderzalen, restaurants en de verkeersruimte. Grote verbouwingen staan op de planning, maar er is besloten om de centrale hal alvast een eerste facelift te geven.

Er worden 2 bomen van 7 meter geplaatst en 7 grote terracotta potten met Phillodendrons. Ik krijg ogen als schoteltjes wanneer ik 2 enorme bomen uit een vrachtwagen zie komen. De eerste boom wordt binnengebracht en vrijwel direct ontstaat er een discussie. De architect wil die boom aan de andere kant van de hal hebben, maar dit kan volgens de groenleverancier niet omdat de kluit te groot is voor de deur. Ik merk dat beide partijen erg geïrriteerd raken en zinnen als ‘dan geven wij geen garantie meer’, ‘dan gaat de boom weer terug’en ‘gaat alles niet meer door’ vliegen rond mijn oren. Zoals je inmiddels weet, is dit de eerste keer om zo’n project te coördineren. Juist ja! Dus wat nu? Ik probeer de situatie neutraal te houden (en de partijen uit elkaar te houden). Vervolgens bel ik de Facility Manager die ook aanwezig zou zijn. Eenmaal gearriveerd komen we samen tot een oplossing: door 2 deuren van het tourniquet open te houden, kan de boom voor een deel de garage in en dan de andere kant op worden gedraaid. Gelukkig maar…

Uitzicht op de groenvoorziening

De rest van de dag verloopt voorspoedig en rond 15:00 kan iedereen weer richting huis. De overige voorzieningen worden maandag geleverd waardoor men vanaf dinsdag 1 oktober dagelijks gebruik kan maken van de koffiebar en de ronde zitjes met uitzicht op de vernieuwde kunstwerken en groenvoorziening. Een frisse heringerichte hoofdentree is een feit. Op naar de volgende projecten!

Door: Marcella Mesker, Senior Interim Professional, ArrangeGroup

4dc981c49536d6475aba8dd2670781c3_f134

24ed52baa4d0b6795087cc0095e6c373_f132

c898c0153fd7ea6fe26c5190c781d916_f133

bel mij terug