Happiness ArrangeGroup

Happiness is the key to success

Geplaatst op: 20 maart 2018

Het is vandaag International Day of Happiness. Deze dag is in 2012 in het leven geroepen door de Verenigde Naties en stelt geluk centraal. Nederland staat de afgelopen jaren in de top 10 van meest gelukkige landen en heeft dit jaar wederom een zesde plaats behaald. Maar wat is geluk eigenlijk? Hoe kun je je eigen geluk verhogen? En wat kunnen wij als werkgever hierin betekenen?

Een fundamenteel doel

Geluk is een emotie en betekent ‘tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’, ofwel ‘gelukkig zijn’. Volgens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is ‘het nastreven van geluk een fundamenteel menselijk doel’. Geluk is echter heel persoonlijk en hangt af van diverse factoren, denk aan je familie, vrienden, werk en omgeving. Wanneer je beter in je vel zit, presteer je beter. Ook op je werk.

The key to succes

‘Happiness is the key to success’. Bij ArrangeGroup geloven wij dat werkgeluk leidt tot energie, vooruitgang en duurzame kwaliteit. Wij willen werk en omgeving voor onze medewerkers beter en leuker maken. Als onze medewerkers doen waar zij gelukkig van worden, volgt de kwaliteit vanzelf.

Happiness Scan

Om het werkgeluk van onze medewerkers te meten hebben wij een Happiness Scan gemaakt, waarbij de onderwerpen plezier, voldoening, trots en verbinding worden gemeten. Susan Claassen, Manager HR & Facilities bij ArrangeGroup:

“Wij sturen de Happiness Scan maandelijks naar al onze medewerkers en meten de resultaten nu zeven maanden. Uit de scan blijkt dat 81% van onze medewerkers plezier haalt uit hun werk en trots is op hetgeen wat ze doen bij ArrangeGroup. Zo’n 77% haalt voldoening uit hun werkzaamheden en 74% voelt zich verbonden met de organisatie en/of collega’s. Wij zijn trots op deze resultaten, maar wij nemen hier nog geen genoegen mee en willen deze percentages verhogen. Wij willen meer inzoomen op wat werkgeluk daadwerkelijk voor een ieder betekent en wat wij als werkgever kunnen bijdragen om dit te verhogen. Momenteel is Iris de Bruin bezig met een afstudeeronderzoek naar dit onderwerp.”

Happiness ArrangeGroup

Terug naar het nieuwsoverzicht

Werkgeluk verhogen

Er lopen al een aantal initiatieven welke bij moeten dragen aan het werkgeluk van onze medewerkers, zoals de inzet van een aantal try outs op het gebied van de fysieke werkomgeving, body & mind en voeding op de werkvloer en de opzet van een onboardingsprogramma.

Try outs

ArrangeGroup is bezig met de organisatie van een aantal try-outs op het gebied van de fysieke werkomgeving, body & mind en voeding. De uitkomsten van het gebruik en het effect worden gemeten. Voorbeelden zijn de inzet van diverse dynamische kantoorartikelen zoals de deskbike, stasteunen en balance board, samenwerking met een vitaliteitscoach en introductie van ‘Weeting’: Walking & Meeting (wandelroutes rondom de werkomgeving die beweging stimuleren). Zo creëren wij een omgeving die onze medewerkers vitaler (en hopelijk ook gelukkiger) maakt.

Onboarding

Daarnaast zijn wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan het opzetten met als doel nieuwe Arrangers zo snel mogelijk wegwijs te maken binnen ArrangeGroup en ervoor te zorgen dat zij zich zo snel mogelijk thuisvoelen. Hiervoor wordt een onboarding app ontwikkeld met daarin praktische informatie over ArrangeGroup en wie waar werkt. Deze app begeleidt nieuwe Arrangers het gehele eerste jaar bij ArrangeGroup.

Tips werkgeluk

Tot slot nog een aantal tips om direct met werkgeluk aan de slag te gaan:

  1. Bedenk elke week twee leuke dingen van die week
  2. Geef positieve feedback
  3. Geef elkaar oprechte complimenten
  4. Maak voortgang inzichtelijk
  5. Doe (onverwacht) leuke dingen
  6. Erken dat er ook slechte dagen zijn
  7. Vier successen
Neem contact met ons op!