Logos Ronde Tafel Gedrag

Gedragsbeïnvloeding FM: hoe verleid je mensen tot gewenst gedrag?

Geplaatst op: 13 februari 2017

We kennen allemaal wel voorbeelden van ongewenst gedrag op kantoor. Denk aan dubbel parkeren, het negeren van clean desk policy of het niet cancelen van boekingen van vergaderruimtes. Maar hoe kun je het beste omgaan met ongewenst gedrag? Tijdens een Ronde Tafel neemt ArrangeGroup je mee in de wereld van gedragsbeïnvloeding binnen het facilitaire vakgebied.

Verleiden tot gewenst gedrag

Als facilitaire organisatie wil je ongewenst gedrag zoveel mogelijk voorkomen of tegengaan. Tegelijkertijd wil je zo gastvrij mogelijk overkomen en geen ellenlange lijsten met huisregels opstellen. Wellicht heb je al andere maatregelen genomen tegen ongewenst gedrag, maar merk je dat deze niet zo effectief zijn als je had gehoopt. Om deze reden organiseert ArrangeGroup, samen met de Hogeschool Utrecht, een Ronde Tafel over gedragsbeïnvloeding binnen FM. De hoofdvraag van deze bijeenkomst luidt: “Hoe kan gedragsbeïnvloeding gebruikers verleiden tot gewenst gedrag, zodat Facility Management betere service kan verlenen?”
Case Hogeschool Utrecht

De wereld van menselijk gedrag

Om antwoord te geven op deze vraag worden actuele thema’s rondom gedragsbeïnvloeding besproken die binnen elke organisatie spelen. Concrete problemen worden geïnventariseerd en op een interactieve manier worden oplossingen besproken. Vervolgens neemt Rianda Mulder, Docent Facility Management aan de Hogeschool Utrecht, je mee in de wereld van menselijk gedrag en vertelt over haar MSc onderzoek naar gedragsbeïnvloeding om zwerfafval op hogescholen te verminderen. Wat werkt wel en wat werkt niet in de praktijk?

Case Menzis

Juul Laarakkers, Coördinator Facility Servicedesk bij Menzis, vervolgt de sessie met een best practice over het belang wat de Servicedesk heeft gehad bij een ludieke manier van facilitair communiceren. Ze vertelt hoe zij hiermee de interne klant hebben uitgedaagd tot gedragsveranderingen en hoe de klanttevredenheid mede hierdoor is gestegen.
Mis deze Ronde Tafel niet!

Nieuwe inzichten

Deze interactieve Ronde Tafel zorgt voor nieuwe inzichten waarbij ervaringen van Facility Professionals worden gecombineerd met wetenschappelijk onderbouwde kennis uit de gedragspsychologie. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 28 maart op het kantoor van ArrangeGroup in Amersfoort. Het programma start om 15.00 uur met een interactieve sessie. Om 16.00 uur wordt de case van de Hogeschool Utrecht gepresenteerd, gevolgd door de case van Menzis. Rond 17.00 uur wordt de bijeenkomst afgerond en is er tijdens de borrel tijd voor eventuele aanvullende vragen en netwerkmogelijkheden.

Terug naar het nieuwsoverzicht