sanquin-logo-bericht

Bijdrage aan de dienstverlening van Sanquin

Geplaatst op: 10 december 2015

Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Deze kennisgedreven organisatie levert levensreddende producten en richt zich op behoeftes in de zorg. Om de kennis en capaciteit op het gebied van Facility Management aan te vullen, heeft Sanquin ArrangeGroup ingeschakeld. Gabriël Boschman, Manager Huisvesting, Installatiebeheer en Services, vertelt over de samenwerking.

Van operationeel naar strategisch

De dienstverlening van ArrangeGroup is een aantal jaar geleden gestart gedurende de reorganisatie van het facilitair bedrijf van Sanquin. Gabriël: “Er ontstond een achterstand in werkzaamheden op het facilitaire vlak die met de hulp van Interim Professionals van ArrangeGroup weggewerkt werd. Dit was een dynamisch proces, waarbij capaciteit werd ingezet op het moment dat daar behoefte aan was. Gaandeweg is deze rol van het wegwerken van achterstanden overgegaan in het invullen van een functie met een vaster karakter gericht op de verbetering van de samenwerking.”

“Inmiddels zijn we gestart met de volgende fase waarbij ArrangeGroup meewerkt aan de optimalisatie van ons regiobeheer. Denk aan het herinrichten en onderhouden van verschillende contracten met toeleveranciers. De eerste twee fasen zijn goed verlopen. Nu zijn we vooral achter de schermen aan het toetsen of we de goede kant opgaan met het inrichten van accountbeheer. De manier waarop we dat samen aanvliegen geeft mij het vertrouwen dat we de goede kant op gaan. De dienstverlening van ArrangeGroup is hiermee gegroeid van operationeel, naar tactisch en daarna naar een meer strategische samenwerking.”

“Ik vind ArrangeGroup proactief, daadkrachtig en slagvaardig. Ze zijn in staat om snel met de juiste kennis aan tafel te zitten.”

Een frisse blik van buiten

De samenwerking met ArrangeGroup heeft Sanquin een aantal mooie voordelen opgeleverd. “De inzet van ArrangeGroup zorgt voor een frisse blik van buiten en helpt ons aan nieuwe inzichten. Ook zorgt het voor een soort markttoetsing: door de externe kennis van ArrangeGroup kunnen we toetsen of we slim bezig zijn ten opzichte van de markt. De actuele marktkennis die ArrangeGroupers dankzij hun grote netwerk hebben, kunnen we namelijk direct inzetten. Daarnaast zorgen ze voor een goede energie binnen het team en kunnen ze een voorbeeldfunctie hebben. ArrangeGroup heeft dus absoluut een bijdrage geleverd aan de optimalisatie van onze dienstverlening”, aldus Gabriël.

Daadkrachtig en slagvaardig

In de afgelopen jaren heeft Sanquin diverse diensten van ArrangeGroup afgenomen. Van de inzet van Interim Professionals tot een tweedaagse heisessie van het Management Team van het Facilitair Bedrijf tot aan trainingen om te werken aan het persoonlijk leiderschap binnen het team.

Gabriel: “De samenwerking met ArrangeGroup heeft op meerdere gebieden plaatsgevonden waarbij ArrangeGroup op verschillende momenten verschillende rollen had. Dit geeft aan dat ArrangeGroup goed inspeelt op de diverse vragen die we stellen. Ze zien waar kansen liggen en signaleren goed waar hulp nodig is. Ook vind ik ArrangeGroup proactief, daadkrachtig en slagvaardig. Ze zijn in staat om snel met de juiste kennis aan tafel te zitten. Ik zie hen als een ongecompliceerde leverancier; ze regelen het gewoon. ArrangeGroup komt dan ook snel in beeld als ik iemand nodig heb op facilitair gebied. Ik zou deze samenwerkingspartner zeker aanbevelen aan anderen!”

Gabriel-Boschman-Sanquin

Gabriël Boschman, Manager Huisvesting, Installatiebeheer en Services bij Sanquin.

Terug naar het nieuwsoverzicht