Floris Wieman

Floris Commercieel Manager bij Arrange Interim

Geplaatst op: 27 februari 2018

Floris Wieman is onlangs gestart als Commercieel Manager bij Arrange Interim, onderdeel van ArrangeGroup. In deze functie is Floris verantwoordelijk voor de salesactiviteiten van de interim-dienstverlening. “Mijn ultieme doel? Nieuwe ambassadeurs van ArrangeGroup creëren. Een zodanige relatie hebben dat klanten en relaties ons altijd aanbevelen binnen hun netwerk.”

Een mooie leerschool

Floris is al vijftien jaar werkzaam in het commerciële vakgebied. Na zijn HBO-opleiding Commerciële Economie is hij gestart in de chocolade: het verkopen van Milka-repen. Floris: “Dat was een mooie leerschool. Na 3,5 jaar ben ik in de IT-detachering terechtgekomen. Een hele andere dynamiek, waarbij de focus op de relatie in plaats van de verkoop lag. Bij Albron ben ik vier jaar lang als Sales Manager verantwoordelijk geweest voor de new business.” Floris heeft dus al veel gezien en meegemaakt in het salesvak. Ook heeft hij diverse cursussen gevolgd. “Mijn passie voor managementliteratuur toegepast op het salesvak komt hierbij goed van pas. Wat ik hierbij vooral interessant vind, zijn de mogelijkheden hoe je slimmer en anders de markt kan bewerken.”

Meewerkend voorman

In zijn functie als Commercieel Manager bij Arrange Interim kan Floris deze kennis en ervaring goed toepassen: “Ik heb tot nu toe veel operationele sales gedaan en krijg nu de kans om mijn ambitie waar te maken en verantwoordelijk te zijn voor het gehele reilen en zeilen omtrent sales. Ik zie mezelf vooral als meewerkend voorman. Niet alleen plannenmakerij, maar ook met de poten in de klei staan. Ik vind het leuk om plannen te maken en deze zelf mede uit te voeren. Zo houd je feeling met de markt en wat er leeft binnen het team.”

Neem contact met ons op!

Luxe positie

Floris heeft in zijn functie een focus op new business. “Ik wil ervoor zorgen dat wij nog meer enthousiaste interimmers in dienst kunnen nemen en daarvoor zijn meer opdrachten nodig. Deze opdrachten halen wij vooral uit ons bestaande netwerk. Wij hebben nu een luxe positie waarbij de aanvragen vanzelf binnenkomen. Maar dat zal mogelijk eens kenteren. Ik wil de sales zodanig inrichten dat het bestaande netwerk van klanten goed onderhouden wordt en de pijplijn met new business gevuld gaat worden. Hierbij wil ik me proactief focussen op nieuwe relaties en top of mind worden in de facilitaire markt.” Het ultieme doel van Floris is om ambassadeurs te creëren van ArrangeGroup. “Positief werkende relaties: in het commerciële vak het hoogst haalbare doel. Een zodanige relatie hebben dat klanten en relaties ons altijd aanbevelen binnen hun netwerk.”

Ondernemerschap en innovatie

Hoe Floris dit wil gaan doen? Door te focussen op ondernemerschap, innovatie en de relatie. En dit moet bij ArrangeGroup helemaal goedkomen: “Wat ik zo leuk vind aan ArrangeGroup is het gigantische innovatieve vermogen. Er is een grote behoefte aan continu ondernemen en nieuwe dingen proberen in de markt. Naar mijn mening leidt innovatie altijd tot commercieel succes! Arjan en Sander (red. Directie van ArrangeGroup) stimuleren het ondernemerschap, geloven echt in de mensen en geven voldoende vrijheid om er echt voor te gaan. Je mag fouten maken en wordt hier niet direct op afgerekend. Daar leer je juist van en zo ontdek je nieuwe kansen. Deze drang naar ondernemerschap en innovatie vind ik echt uniek aan ArrangeGroup en met deze kracht kunnen wij nieuwe ambassadeurs creëren.”, aldus Floris Wieman.

Terug naar het nieuwsoverzicht