KNVB campus

Flexibiliteit de nieuwe norm of (onze) oude norm?

Geplaatst op: 13 april 2021

Geschreven door Arjan Elst, Directeur bij Arrange Integrated. 

Een complexe en snel veranderende wereld gemixed met de Covid-19 pandemie. Hoe spannend wil je het hebben? Het antwoord is uiteraard afhankelijk voor jouw perspectief en hetgeen je dagelijks meemaakt. Ondanks alle narigheid van veel mensen en bedrijven geloof ik heilig in de upside van Covid in combinatie met de VUCA-wereld: Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous. We moeten loslaten en opnieuw leren vastpakken. Het belang van het aanpassingsvermogen in organisaties neemt toe. Organisaties die zich goed voorbereiden op de onvoorspelbare toekomst, zetten in op wendbaarheid en flexibiliteit.

Loslaten en opnieuw vastpakken? Hoe doe je dat?

Op deze vraag is geen makkelijk en eenduidig antwoord te geven. Digitalisering en continu verbeteren zijn geen nieuwe thema’s. Toch vond ik het verandertempo in Nederland tot voor ‘20 relatief laag. Hoe komt dat? Geen noodzaak of geen verlangen? Starre structuren? Of de behoefte aan voorspelbaarheid? Bij het organiseren van vastgoed en facilities is in mijn beleving het vertrekpunt vaak het verleden. Laten we dit nu eens anders doen. We pakken het opnieuw vast. Waar ga je dan van uit? Van vastgoed en facilities die organisatiedoelen ondersteunen én wendbaarheid om continu te ontwikkelen. Succesfactoren in een VUCA-wereld.

Flexibiliteit de norm van ArrangeGroup

Is dit nu zo spannend? Voor mij en ons bedrijf voelt dit normaal. Al 20 jaar is ArrangeGroup als intelligent verlengstuk van waarde voor onze klanten en een toonaangevende flexibele partner. We houden van ontwikkelen en doen dit altijd vanuit klantbehoeftes en vanuit ontwikkelingen in de markt. Wendbaarheid en flexibiliteit zijn hierin voor ons al jaren essentieel. Onze sterke visie op flexibiliteit wordt door onze opdrachtgevers en partners in hoge mate gewaardeerd in onze aanbestedingen en dienstverleningen. Dit zien wij onder andere terug in hoge scores in het Provider Performance Onderzoek (4,5 van de 5 sterren) en klanttevredenheidsonderzoeken als het gaat om dit onderwerp.

Arrange Integrated gaat verder

Uiteraard leveren wij onze kennis en best practices om ‘wendbaarheid middels flexibiliteit’ tot een succes te maken. Maar de behoefte in de markt inspireert ons tot meer! Bij Arrange Integrated geloven we dat de traditionele FM-markt klaar is voor de volgende stap. In co-creatie met diverse marktpartijen hebben wij een nieuw concept uitgewerkt omtrent flexibiliteit. Dit concept gaat uit van continu verbeteren én flexibiliteit als bouwstenen van waardevol Facility Management.

Exclusieve masterclass

Wil je meer weten over flexibiliteit als succesvol onderdeel van jouw dienstverlening? Binnenkort organiseren wij een exclusieve masterclass over dit onderwerp waarin wij onze expertise graag delen. Bij interesse kom ik graag met je in contact.

Naar het nieuwsoverzicht
Neem contact met mij op!
Arjan Elst

Arjan Elst
Directeur Arrange Integrated

Laten we praten