Stijn-von-der-Fuhr

FD Gazellen ben je niet zomaar!

Geplaatst op: 7 november 2018

Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Award uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De criteria zijn dit jaar echter aangescherpt. Naast omzetgroei worden ook personeelsgroei en winstgevendheid meegewogen. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt zijn wij extra trots dat ArrangeGroup één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland is! #Trots!

Groei in omzet, winst en medewerkers

Groeicijfers tonen aan dat FD Gazellen tot de groeibriljanten van het Nederlandse bedrijfsleven horen. De omzet bij alle Nederlandse bedrijven groeit jaarlijks hooguit met enkele procenten ten opzichte van FD Gazellen die hun omzet met minimaal 20% zien stijgen. Daarnaast verlenen FD Gazellen een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in Nederland. Een belangrijke reden van zorg is dat personeelsgroei wordt belemmerd door de krapte op de arbeidsmarkt. Juist in deze economisch goede tijden is personeelsgroei en -behoud ontzettend belangrijk om als bedrijf te kunnen groeien.

Niet zomaar

“Een FD Gazellen ben je niet zomaar. Je moet niet alleen voldoen aan een behoorlijke groei in omzet en winst, maar ook in personeel. Helemaal in deze tijden van krapte is het lastig om kwalitatief goed personeel aan je te binden en hen te behouden.”, aldus Sander Koop, Directeur van ArrangeGroup.

Ga naar het nieuwsoverzicht

Trots op groei

“En toch is het met alle Arrangers, klanten en partners samen gelukt. Door hard te werken en hier plezier in te hebben, maken zij groei mogelijk. Niet alleen in omzet, maar ook in het aantal Arrangers dat zich als ambassadeur aan ons verbindt. Vanuit werkgelegenheid bieden wij hen een thuis waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. Vanuit werkgeluk maken wij met meer dan 250 Arrangers iedere dag werk en omgeving leuker. Dat is de bijdrage waar we echt ontzettend trots zijn.”

FD Gazellen Award 2018

Dit jaar is sprake van een lustrumjaar: de FD Gazellen Awards worden dit jaar voor de 15e keer uitgereikt door Het Financieele Dagblad. Alle ondernemingen die de afgelopen drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% hebben gehaald, winnen deze Award. Om relevant te blijven, zijn de criteria echter aangescherpt. Zo is de ondergrens voor deelname verhoogd en worden ook winstmarge en personeelsgroei meegewogen in de rangschikking. De strengere criteria leiden tot een daling van het aantal FD Gazellen van 2018, ondanks de gunstige economische ontwikkelingen. Dit maakt ArrangeGroup nog trotser dat zich wederom FD Gazelle mogen noemen.

Lees meer over ArrangeGroup