KNVB campus

Facilitaire (net)werkgroep GGZ-instellingen

Geplaatst op: 5 januari 2021

Door het bieden van inzicht, doorzicht en het creëren van verbindingen, maakt Arrange Consultancy organisaties professioneler op het gebied van Facility Management. Naast adviseur zijn wij ook verbinder, middels het faciliteren van netwerkgroepen. Hierbij brengen wij organisaties uit dezelfde sector met elkaar in contact. Sinds dit jaar mogen wij dit initiatief ook ondersteunen voor GGZ-instellingen. Wil je weten welke toegevoegde waarde dit voor jou kan hebben en hoe dat in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Onze facilitaire netwerkgroepen

Arrange Consultancy heeft meer dan vijftig jaar ervaring met het faciliteren van facilitaire netwerkgroepen binnen de (semi)overheid, onderwijs- en zorginstellingen. Facilitair verantwoordelijken binnen dezelfde branche ontmoeten elkaar, wisselen kennis en ervaringen uit en worden geïnspireerd op diverse thema’s. De bijeenkomsten worden digitaal ondersteund door het platform Raad & Daad, waar deelnemers elkaar buiten de bijeenkomsten om kunnen vinden en elkaar bij kunnen staan met… juist, raad en daad! Als afsluiting van het netwerkseizoen organiseert Arrange Consultancy iedere eerste vrijdag van november het jaarcongres; een evenement waar de deelnemers van alle netwerkgroepen bijeen komen rondom een vooraf bepaald thema, zoals het jaarcongres over Gamification dit jaar.

Van off- naar online

De bijeenkomsten vinden traditiegetrouw plaats in het voor- en najaar bij één van de deelnemers in huis. Op deze manier krijgen de deelnemers vaak letterlijk een kijkje in elkaars keukens. Door de corona omstandigheden maakten de offline bijeenkomsten echter plaats voor online samenkomsten. In het begin even wennen om elkaar niet ‘in reallife’ te treffen, maar zeker niet minder waardevol! Voor volgend jaar wordt er nagedacht over een mix tussen on- en waar mogelijk offline bijeenkomsten, maar daarover later meer!

Nu ook voor GGZ-instellingen!

Er is niet alleen binnen de (semi)overheid en het onderwijs behoefte aan onderling contact. Zo bleek, toen Friedo de Valk van FacZo ons dit jaar benaderde. Vanuit een eerder netwerkinitiatief was hij op zoek naar een geschikte facilitator en bij Arrange Consultancy was hij aan het juiste adres. In co-creatie is deze groep georganiseerd als een (net)werkgroep, waarin naast netwerken veel aandacht is voor werken. “Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar werken is succes!” aldus Friedo. In de bijeenkomsten staat een thema centraal dat afkomstig is vanuit de groep. Naast inspiratie rondom dit thema, gaan we ook actief aan de slag met de uitdagingen die de deelnemers ervaren. Met ‘een doktersrecept’ onder de arm keren de deelnemers terug naar de organisatie. Aan de hand van dit recept kunnen spreekwoordelijk morgen de eerste stappen gezet worden bij het benaderen van de uitdaging. Zo stond het facilitair strategisch alignment centraal in de eerste bijeenkomst, waarbij een grote rol weggelegd was voor de ambulantisering van de GGZ.

Met veel plezier en enthousiasme heeft de eerste bijeenkomst van deze nieuwe (net)werkgroep plaatsgevonden en smaakt het vervolg naar meer. De eerste bijeenkomst in 2021 vindt online plaats op 18 februari van 14.00 – 16.00 uur. Ben jij ook verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening in de (geestelijke gezondheids)zorg en kom je op een georganiseerde manier met ‘gelijkgestemden’ bijeen? Woon de eerste bijeenkomst in 2021 vrijblijvend bij ter kennismaking, dan verwelkomen we je graag bij één van onze zorg netwerkgroepen!

Meer (praktische) informatie is te vinden op deze pagina. Kom je liever direct met de facilitator van de zorg netwerkgroepen in contact? Neem direct contact op met Elize.