Benchmark

Facilitaire kosten (semi)overheid

Geplaatst op: 24 september 2020

Jaarlijks presenteert Arrange Consultancy de facilitaire benchmark kosten en kwaliteit (semi)overheid. Voor de 23e keer heeft Arrange Consultancy samen met de deelnemende organisaties de facilitaire kosten(kengetallen) binnen de (semi)overheid inzichtelijk gemaakt. 

De facilitaire benchmark kosten (semi)overheid

Aan de jaarlijkse benchmark kunnen organisaties gezamenlijk deelnemen. In het onderzoek worden de belangrijkste facilitaire parameters (fte, werkplek en vierkante meters) en de kosten volgens de NEN-EN 15221 in kaart gebracht. De uitgebreide resultaten, aangevuld met inspirerende verhalen van experts, worden aan deelnemers gepresenteerd in een digizine. In dit artikel nemen we je graag mee in de resultaten op hoofdlijnen. Meer informatie over het onderzoek lees je hier.

De uitkomsten over boekjaar 2019

In de afgelopen jaren kennen de totale facilitaire kosten een lichte stijging. De totale kosten van Gebouw & Infrastructuur (€ 186 per vierkante meter) zijn ten opzichte van vorig jaar gedaald, terwijl de totale kosten van Facilitaire Diensten & Middelen (€2.316 per fte) flink zijn gestegen. De kosten van Facilitair management en ondersteuning (€ 347 per fte) zijn juist iets gedaald. In de parameters is een duidelijke trend zichtbaar: de m2BVO/ fte, werkplek/ fte en m2BVO/ werkplek kennen jaarlijks een daling in aantallen.

Benieuwd naar de volledige publicatie? 

DOWNLOAD DE PUBLICATIE
ZELF DEELNEMEN

Meer weten?

Wil jij meer weten over de facilitaire benchmark (semi)overheid of wil je volgend jaar zelf meedoen? Schrijf je dan hier in of neem contact op met onze financiële performance specialist Felicia Koning.

Felicia Koning

Felicia Koning 

felicia.koning@arrangegroup.nl

06 40 84 86 45